Protein açısından zengin olan yoğurt ile tam bir sağlık deposu olan çörek otu bir araya geldiğinde, elde edilen faydalardan şaşıracaksınız.

İşte çörek otlu yoğurdun mucizevi faydaları... ÇÖREK OTLU YOĞURDUN FAYDALARI

Çörek otu ve yoğurt, sağlığımıza pek çok fayda sağlayan iki önemli besindir. Her ikisi de vücudumuz için ayrı ayrı şifa kaynaklarıdır.

Faydalarını duyanlar kaşık kaşık tüketiyor: Yoğurdun içine bir kaşık eklemek yeterli

Çörek otlu yoğurdun en bilinen faydalarından biri, bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Çörek otu ve yoğurdun bir araya gelmesi, vücudumuzun kış hastalıklarına karşı direncini artırır.

Ayrıca çörek otlu yoğurt, kan şekeri seviyelerini düzenleyerek tip-2 diyabet riskini azaltabilir.

Çörek otu, içerdiği yüksek miktarda A, B ve C vitaminleri ile birlikte demir, kalsiyum, fosfor ve çinko gibi güçlü minerallerle dikkat çeker. Yoğurt ise probiyotiklerle doludur.

Bu yüksek besin değerleri, sindirim sistemi sağlığını korur ve güçlendirir; aynı zamanda enerji seviyelerini artırır.

Çörek otlu yoğurdun bir diğer faydası, kalp sağlığını koruyup güçlendirmesidir. Kalp ve damar sağlığını olumlu yönde etkileyerek kolesterolü düzenler.

Çörek otu, solunum yollarını açarak astım veya bronşit gibi rahatsızlıklara şifa olur. Ayrıca çörek otlu yoğurt, mide sağlığını destekleyerek mide rahatsızlıklarının önüne geçer.

DŞKKAT: Çörek otunu aşırı miktarda tüketmemek önemlidir. Herhangi bir yan etki ile karşılaşmamak için tüketim öncesinde dikkatli olunması gerekmektedir.

Editör: Haber Kenti Editör