Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yıldırım Belediyesi, Tehlike Arz Eden Metruk Yapıları Yıkma Çalışmalarına Devam Ediyor

    Yıldırım Belediyesi, kent estetiği ve güvenliği açısından tehlike arz eden 910 metruk binadan 634’ünü yıktı. Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bu yapıların madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini belirterek, dönüşüm çalışmalarına hız verdiklerini vurguladı.

    Yıldırım Belediyesi, kent estetiği ve güvenliği açısından tehlike arz eden

    **Yıldırım Belediyesi Metruk Binaları Yıkmaya Devam Ediyor**

    Yıldırım Belediyesi, çevre estetiği açısından olumsuz bir görüntü arz eden ve güvenlik açığı barındıran metruk yapıların yıkımına hız kesmeden devam ediyor. 2019 yılından bu yana belediye ekipleri tarafından belirlenen toplam 910 metruk binanın 634’ü başarıyla yıkılmış durumda. 2025 yılının 11 ayında ise 24 metruk yapı daha güvenli hale getirildi.

    Güvenlik Önceliği

    Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, terkedilmiş binaların tehlike oluşturabileceğine dikkat çekti. Yılmaz, “Bu yapıların zaman içinde madde bağımlılarının barınağı haline geldiği biliniyor. Böyle bir durum, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit ediyor. Bu tür vakalara asla müsaade etmeyeceğiz. Yıldırım’da karanlık yerlerin varlığına son vermeye kararlıyız. Metruk binaları olan vatandaşlarımız, bize başvurduğunda hemen gerekli yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz,” şeklinde konuştu.

    Dönüşüm Süreci

    Yıldırım’ın her yönüyle daha güvenli ve sağlıklı bir alan haline gelmesi için çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Şehrimizin önceliği dönüşüm. Deprem açısından güvensiz olan, sosyal donatı alanları ve ulaşım ağı yetersiz olan bölgelerimizi hızla dönüştürme çabası içindeyiz. Daha sağlıklı yaşam alanları oluşturmak amacıyla göreve geldiğimiz günden beri, kentsel dönüşüm projeleri yanı sıra, metruk ve kaçak yapılarla da mücadele ediyoruz,” ifadelerini kullandı.