Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’dan Büyükşehir Belediyesi’ne Çağrı: “Trafik Problemini Birlikte Çözelim”

    Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, trafik sorununu çözmek için Büyükşehir Belediyesi’ne imar uygulaması talebinde bulundu. Yılmaz, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmayı hedeflediklerini, 20 bin konut dağıtıldığını ve 30 bin konut üretmeyi amaçladıklarını açıkladı. Ayrıca, 1/100 binlik planın dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

    Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, trafik sorununu çözmek için Büyükşehir

    Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, şehrin doğusundaki trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne bir öneri sunduklarını ifade etti. Yılmaz, “Büyükşehir’e kazandırdığımız 110 bin metrekarelik iki alan mevcut. Bu arazileri bize verin, kentsel dönüşüm projelerinde kullanalım. Aynı zamanda Yıldırım’daki ulaşım sorununu çözmek için gerekli olan bulvarları da biz açalım. Cevabınızı bekliyoruz” dedi. Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/100 binlik imar planının yıl sonuna yetişmeyeceğini düşündüğünü belirterek, “Bursa’nın imar planı rant odaklı olmamalı. Bu süreç planlama ajansı tarafından yürütülüyor ve ikinci bir Nilvak olayına dönüşmemeli” diye konuştu.

    Başkan Yılmaz, ikinci döneminin ilk yılını basın toplantısıyla değerlendirdiği etkinlikte, Ak Parti Milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri, kaymakamlar ile partililerin yer aldığını bildirdi. Yıldırım’da kentsel dönüşüm ve imar faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Yılmaz, “Ankara Caddesi’ne alternatif iki büyük yol oluşturuyoruz. Gürsu üzerinden 35’lik yol ile çevre yolunu bağlamayı planlıyoruz. Eğitim Caddesi’ni Kestel Çimento Fabrikası’na hedefliyoruz. Yeniden imar planları yaparak Ankara yolu için alternatif güzergahlar düşünüyoruz. Yıldırım’ın doğusundaki trafik sorununu beraber çözelim” ifadelerini kullandı.

    Kentsel dönüşüm çalışmalarında 20 bin konut dağıtıldığını ve 30 bin kişinin mülkiyet sorununu çözdüklerini belirtirken, Yılmaz, “Şu anda çözüm aşamasında olan 15 bin mülkiyet sorunumuz var. Yüzyüze geldiğimizde bir yol haritası çıkardık ve buna yanıt aldık. Hedefimiz, sadece binaları yenilemek değil, sağlık ve sosyal yaşam alanları ile parklar da yaratmak” diyerek, kapsamlı bir proje yürütmeye devam ettiklerini vurguladı.

    Ankara Caddesi üzerinde gerçekleştirdikleri 13 mahalledeki imar çalışmalarını hatırlatan Yılmaz, “Kentsel dönüşüm çerçevesinde ayrık nizam yapılaşmasına geçmeyi planlıyoruz. Geniş yollar oluşturarak sosyal yaşam alanlarını artıracağız. Bu yıl 4,5 milyon metrekarede imar çalışmalarına başladık” ifadelerine de yer verdi. Ayrıca, Yıldırım Belediyesi’nin kentsel dönüşüm konusundaki deneyiminin artarak devam ettiğini, hedeflerinin 30 bin konut üretmek olduğunu söyledi.

    Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan 2025 Aile Yılı kapsamında 500 gencin düğün masraflarını üstleneceklerini, sosyal destek projeleri ve sağlık hizmetlerini artıracaklarını da belirtti. Planlama Ajansı’nın ikinci Nilvak vakası yaşamaması gerektiğini tekrar vurgulayarak, sürecin sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesinin önemini dile getirdi.