Bağımlılıklar ve Ekonomik Kayıplar

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, bağımlılıklar nedeniyle her yıl 75 milyar dolar kayıp yaşandığını belirtti. Kumar bağımlılığının ise çok boyutlu bir tehdit haline geldiğini vurguladı.

Yeşilay'ın Mücadele Yöntemleri

Gençlik Buluşması ve Yeşilay Fest programı kapsamında Samsun'a gelen Dinç, Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nde (YEDAM) bir basın toplantısı düzenledi. Yeşilay'ın 106 yıldır bağımlılıkla mücadele ettiğini dile getiren Dinç, tek hedeflerinin insanları bağımlılıktan korumak olduğunu ifade etti. Türkiye genelinde 81 ilde, 120 şube, 105 YEDAM, 188 Genç Yeşilay topluluğu ve 65 spor kulübüyle faaliyet yürüttüklerini açıklayan Dinç, özellikle çocuklar ve gençlere ulaşmayı amaçladıklarını belirtti.

Bağımlılıkla Mücadele ve Ciddiyet

Açıklamalarında Doç. Dr. Mehmet Dinç, “Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak 106 yıldan beri insanımızın bağımsızlığı için mücadele veriyoruz. Tek bir meselemiz var; o da bağımlılıklar. Bu noktada Türkiye'nin her yerinde, 81 ilde, 120 şubemizde, 105 tane Yeşilay Danışmanlık Merkezimizde, 188 Genç Yeşilay ve 65 spor kulübümüzle her mahalleye, her sokağa, her eve ulaşmak istiyoruz” dedi.

Tütün ve Kumar Bağımlılığı

Tütüne bağlı bağımlılıklar nedeniyle her yıl 120 bin insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Dinç, en çok başvuru alanının tütünden kaynaklandığını ifade etti. Kumar bağımlılığının daha zararlı olduğunu belirten Dinç, “Samsun'da en çok başvuru gelen konulardan biri kumar bağımlılığı. Kumar endüstrisi insanlarımızı hedef alıyor” dedi.

Bağımlılıkların Ekonomiye Etkisi

Bağımlılıklar nedeniyle her yıl 75 milyar dolar kaybedildiğini belirten Dinç, bu paranın ülke ekonomisine kazandırılması durumunda birçok problemin çözülebileceğini vurguladı. Kumar bağımlılığı en büyük kayıp kaynağı olarak öne çıkıyor. “Bizim için kumar kumardır, yasal ya da yasa dışı olması fark etmez” diyerek yasal ve yasadışı kumarın aynı zararları doğurduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi