Yenipazar'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde, ilçe halkı büyük bir coşku ile bir araya geldi. Kutlamalara katılan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile bayram sevincini paylaştı. Çocukların neşesi ise etkinliklere renk kattı.
Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan, Cumhuriyet'in 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı. Ercan, Cumhuriyet Bayramı'nı ilçe halkıyla birlikte kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Her yaştan vatandaşın katılımıyla bayram coşkusunun yaşandığını vurgulayan Ercan, Cumhuriyet'in korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Başkan Ercan, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak, bu toprakları vatan yapan kahramanları rahmetle andı. Konuşmasını, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet” sözleriyle tamamladı.
