Şeytan Deresi’nde Aniden Gelen Renk Değişimi
Kırklareli’nin Babaeski ilçesi Yeniköy’den geçen Şeytan deresinin suyu, sabah saatlerinde aniden kahverengi bir renge bürünmesiyle dikkatleri üzerine topladı.
Derenin normalde berrak ve temiz akması beklenirken, aniden değişen su rengi, çevredeki halkta hem merak hem de endişe yarattı. Kısa sürede çamur rengini alan derenin durumu, bölge sakinlerinin endişelerini artırdı.
Kirlilik Sorunu Vatandaşları Rahatsız Ediyor
Yeniköy sakinlerinden Tayyip Yılmaz, yıllardır süregelen bu sorun hakkında, “Bu dere ile ilgili ciddi bir problem yaşıyoruz. Yukarı taraflarda bulunan hayvan çiftliklerinden atıklar derenin içine akıyor. Bizler burada hayvanlarımızın ihtiyaç duyduğu suyu buradan temin etmek zorundayız. Yazık değil mi?” dedi.
Köy nüfusu, dere sularının her gün biraz daha kirlenmekte olduğunu dile getirerek, bu sorunun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Zamanla artan bu sağlık sorunu, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

