Yenidoğan Çetesi Davasında Sanık Sayısı 61’e Yükseldi, İntihar Olayı Gölge Düşürdü

1 Dakika Okuma

Yenidoğan Çetesi Davasında Sanık Sayısı Artıyor

İstanbul’da, bebekleri kendi anlaştıkları hastanelere sevk ederek haksız kazanç elde eden ve ihmali davranışları sebebiyle ölümlerine neden olan Yenidoğan Çetesi’nin yargılanma süreci devam ediyor. Başlangıçta ayrı dosyaları bulunan sanıkların ana davayla birleştirilmesiyle birlikte toplam sanık sayısının 61’e yükseldiği bildirildi.

İkinci Dalga Operasyon ve İddianame Süreci

Daha önceki gelişmelerde, Yenidoğan Çetesi’ne yönelik gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonda hazırlanan iddianame ile çetenin lideri olduğu iddia edilen Fırat Sarı başta olmak üzere bazı şahısların durumu değerlendirildi. Bu operasyon neticesinde sanık sayısı 57 olarak kaydedilmişti. İddianamede, bu çetenin bebekler üzerindeki insanlık dışı uygulamaları ayrıntılı bir şekilde ele alınıyor.

İlker Gönen’in İntiharı

Sürecin seyrinde önemli bir gelişme de yaşandı. İddianamede ‘örgüt yöneticisi’ olarak kayıtlı olan İlker Gönen, tutuklu bulunduğu cezaevinde 11 Şubat 2025 tarihine intihar ederek hayata veda etti. Bu olay, duruşmanın gidişatını derinden etkiledi.

Duruşma Süreci Devam Ediyor

Bugün Bakırköy Adliyesi’nin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen duruşma sırasında 6 sanığın tutuklu haliyle katıldığı ve bazı sanıkların da tutuksuz olarak önünde bulunduğu belirtildi. Dava dosyasına eklenen yeni belgelerin okunması sırasında iki davanın birleştirildiği ve bu durumun neticesinde sanık sayısının 61’e ulaştığı açıklandı. Duruşma, sanıkların savunmalarıyla sürdürülecek.

Bu Makaleyi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version