Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yenice’de 44 Yıl Garajda Kalan Zastava 1100 Model Araç, 15 Bin Euroya Satıldı

    Karabük’ün Yenice ilçesinde 44 yıl garajda saklanan Fiat lisanslı Zastava 1100, 15 bin euroya satıldı. Abidin Bostancı’nın ailesine ait araç, orijinal durumda ve sadece 23 bin kilometrede. Yeni sahibi Muhammet Kaya, otomobili fuarlarda sergilemeyi planlıyor.

    Karabük'ün Yenice ilçesinde 44 yıl garajda saklanan Fiat lisanslı Zastava

    Yenice’de Tarihi Otomobil Satışa Sunuldu

    Karabük’ün Yenice ilçesinde, 44 yıl boyunca bir garajda korunmuş Fiat lisanslı Zastava 1100 model otomobil, 15 bin euroya yeni sahibine kavuştu. Araç, bakım işlemleri tamamlandıktan sonra çeşitli fuarlarda sergilenecek.

    Geçmişten Günümüze: Zastava 1100

    Almanya’da yaşayan Abidin Bostancı’nın babası, 1980’li yıllarda çalıştığı yerden olan alacaklarını telafi etmek için bu aracı satın almıştı. O dönem Yugoslavya’da polis aracı olarak kullanılan Zastava 1100 model otomobil, 1981’de memleketi Yenice’nin Şirinköy köyüne götürüldü. Dönemin ardından aracın sadece birkaç kez kullanıldığı ve garaja çekildiği belirtildi.

    Yaklaşık yarım asır boyunca branda ile korunan otomobil, sadece 23 bin kilometreyi geride bırakarak tüm bu süre zarfında orijinal haliyle kalmayı başardı. Boyası, iç döşemeleri ve motoru günümüzde bile ilk günkü gibi duruyor.

    Yeni Sahibi Heyecanlı

    Bostancı, aracın Türkiye’ye 1981 yılında girdiğini ve o tarihten itibaren yalnızca bir-iki kez kullanıldığını belirtti. “44 yıldır garajda ve hala tertemiz durumda. Gerçekten çok sağlam” ifadelerini kullandı. Bostancı, Zastava 1100 modelinin Türkiye’de tek olduğu ve Avrupa’da da nadir bulunduğunu ifade etti.

    Aracın yeni sahibi Muhammet Kaya ise, 4 yıldır bu aracı almak için çaba sarf ettiğini ve sonunda 15 bin euro bedelle sahibine geçtiğini açıkladı. Kaya, Zastava 1100’ün yurtiçi ve yurtdışındaki fuarlarda sergileneceğini vurgulayarak, “Şu an için 5 bin euro civarında bir masraf bekliyoruz. Araç muayeneden geçtikten sonra İstanbul’daki fuarda yer alacak. Amacımız aracı yurtdışındaki etkinliklerde de sergilemek” dedi.

    Orijinal Olması İle Dikkat Çekiyor

    “Bu kadar orijinal olduğunu beklemiyordum” diyen Kaya, aracın kromlarının hiç bozulmadığını ve herhangi bir yıpranma yaşanmadığını belirtti. Ayrıca aracın tamir için İstanbul Esenyurt’taki Fiat bayisine gideceğini ve burada gerekli bakımları tamamlandıktan sonra fuarlara çıkarılacağını söyledi. Zastava 1100, gelecekte bir hatıra olarak saklanmayı da hedefliyor.