Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yaygınçayır Köyü’nde Genç Öğretmenin Özverili Çabaları, 4 Çocuk İçin Umut Oluyor

    Bingöl’ün Yaygınçayır köyünde tek öğretmen olarak görev yapan 26 yaşındaki Şeyma Nur Ataş, kısıtlı imkanlarla 4 öğrencisi için sıcak bir ortam oluşturuyor. Eğitimine özveriyle yaklaşan Ataş, çocukların mutluluğunu ön planda tutarak onların yeteneklerini geliştirmek için çaba sarf ediyor.

    Bingöl'ün Yaygınçayır köyünde tek öğretmen olarak görev yapan 26 yaşındaki

    Şeyma Nur Ataş: Genç Öğretmenin Dokunuşuyla Yeniden Canlanan Sınıf

    Bingöl’ün Yaygınçayır köyünde, genç bir öğretmen olan Şeyma Nur Ataş, 4 çocuk için özel bir eğitim yuvası yaratmayı başardı. Ataş, özverisi ve sevgisiyle, okulu sadece bir derslikten öte, sıcak bir aile ortamı haline getirdi.

    Örnekliklerle Dolu Bir Eğitim Süreci

    Yaygınçayır Köyü İlkokulu’nda tek başına görev yapan 26 yaşındaki Ataş, dört öğrencisiyle birlikte sınıfın koşullarını iyileştirmek adına büyük çaba harcıyor. Okula geldiğinde sınıfın fiziksel durumunun yetersiz olduğunu gören genç öğretmen, kendi imkanlarıyla sınıfı boyayıp, halılar sererek daha düzenli bir ortam sağladı. Sabahları erkenden okulda bulunan Ataş, sobayı yakarak öğrencilerini sıcak bir ortamda karşılıyor.

    Şeyma Nur Ataş, “Dört öğrencim var ve şu anda bir öğrencim izinli. Okula geldiklerinde gözlerindeki heyecan beni çok mutlu ediyor. Onların güvenli hissedecekleri bir alan oluşturmak için var gücümle çalışıyorum. Öğrencilerin mutlu olması benim için öncelikli hedeflerden biri. Onların, şehirdeki imkanlardan mahrum kalmamalarını sağlamak adına mücadele ediyorum. Herkesin içinde farklı yetenekler var ama bu yeteneklerin ön plana çıkabilmesi için uygun bir ortam gerekiyor. Bir öğrencimin müzik yeteneğini keşfettik ve onun üzerine çalışmaya başladık. O öğrenciye destek olmak, gözlerindeki değişimi görmek bana büyük bir mutluluk veriyor. Öğrencilerimin hata yapma korkusunu aşmalarına yardımcı olmaya çalışıyorum, çünkü her hata öğrenmenin bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

    Çok Yönlü Sorumluluk ve Güçlü İlişkiler

    Köydeki tek öğretmen olmanın getirdiği çok yönlü sorumlulukları da dile getiren Ataş, “Öğretmen olmanın yanı sıra, kimi zaman abla, kimi zaman arkadaş, hatta anne babanın yerini tutmak zorunda kalıyorum. Bu büyük bir sorumluluk gibi görünse de, benim en çok gelişmeme katkı sağlar nitelikte. Kısıtlı imkanlarla en iyisini yapmaya gayret etmek, hem benim hem de öğrencilerimin kişisel gelişimine katkıda bulunuyor. Az sayıdaki öğrencimle sosyal etkinlikler düzenlemek zor olsa da, kalabalık etkinlikler düzenleyerek etkileşim sağlamak için çaba gösteriyorum. Köy halkını davet ediyor, velilerle oyunlar oynattığım etkinlikler yapıyorum” dedi.

    Hayallerin Gerçekleştiği Bir Yolculuk

    Lojmanda kaldığını ve burada birçok şeyi öğrendiğini belirten Ataş, “Ekmek yapmayı da, yoğurt mayalamayı da burada öğrenmiş oldum. Her adımım, her çalışmam, hayallerimi gerçekleştirdiğim bir yolculuk gibi. Öğrencilerimin gözlerindeki umut, bu mesleğin güzelliğine daha da bağlanmamı sağlıyor” diye konuştu.