Eylu’nun Kaybolması ve Kurtarılma Süreci
Muğla’nın Yatağan ilçesinde, evinin önünde oyun oynarken kaybolan 4 yaşındaki Eylu Kaplan, yaklaşık beş saat süren aramadan sonra dağlık bir alanda sağ olarak bulundu.
Olay, Akgedik Mahallesi’nde sabahın ilerleyen saatlerinde, 11.30 civarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, dört yaşındaki Eylu’yu bulamayan ailesi hemen paniğe kapılarak kızlarını aramaya koyuldu. Çocuklarını evin etrafında bulamayan aile, kaybolduğuna dair resmi bir ihbarda bulunarak yardım istedi. Yapılan çağrının ardından, hemen bölgeye jandarma ekipleri yönlendirildi.
Arama Çalışmaları ve Eylu’nun Bulunması
Jandarma ekipleri, olay yeri yakınındaki ormanlık alanı taramak üzere çalışma başlattı. Ardından AFAD, UMKE ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan arama ekipleri de olay yerine sevk edildi. Ekipler, kayıp Eylu’nun izini sürmek için arama faaliyetlerini dağlık bir bölgede yoğunlaştırdı. Uzun süren çabaların ardından, 4 yaşındaki Eylu, güvenli bir şekilde dağlık alanda bulundu. Sağlık kontrolü gerçekleştirilen küçük kız, daha sonra ailesine teslim edildi.