Kim Milyoner Olmak İster Yarışmasında Gündem Olan Genç Kadın, Atatürk’ü Unutmadığını Belirtti
Özel bir televizyon kanalında yayımlanan Kim Milyoner Olmak İster programına katılan ve kritik 5. soruda Atatürk’ün ikinci ismini hatırlayamayan 24 yaşındaki kadın girişimci Kamile Bağcı, program sonrasında yaşadığı zorlukları anlattı. Bağcı, “Atatürk’e olan sevgimi sorgulamak kimsenin haddi değil” ifadesini kullandı.
Heyecan Dolu Anlar ve Yanlış Cevap
Denizli’den katıldığı yarışmada, yaşadığı yoğun heyecan nedeniyle soruya yanlış cevap veren Bağcı, “Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Kemal’ ismini veren matematik öğretmeninin adı nedir?” sorusunda kemal ve Mustafa şıkları arasında kalınca Kemal yanıtını verdi. Sunucu Oktay Kaynarca “İkimizin de adı Mustafa, seninki Mustafa Kemal olsun” dedikten sonra yanlış cevap verdiğini anlayan yarışmacı, yaşanan bu durumun ardından elendi. Atatürk’ün adıyla bağlantılı bir soruda böyle bir yanıt verdiği için içten bir üzüntü hissettiğini söyledi.
Yaşadığı Sıkıntılar ve Sosyal Medya Tepkileri
Bağcı, yarışmadan sonra karşılaştığı eleştirilerin ötesinde, tanımadığı birçok kişi tarafından linç edildiğini ifade ederek, “Eleştirileceğimi düşündüm ama bu kadar sert bir tepki beklemiyordum. Bir gecede, tanımadığım insanlardan gelen binlerce mesaj aldım, çoğu hakaret içerikliydi. Eleştirileri kabul edebilirim ama hakaret edilmesi beni derinden üzüyor” şeklinde konuştu.
Yanlış Cevabın Değeri ve Atatürk’e Olan Sevgisi
Bağcı, yarışma anındaki heyecanının, bildiklerini unutturabileceğini belirterek, “Böyle bir ortamda bile, Atatürk gibi bir değere dair yanlış bir cevap vermekten üzüntü duydum. Ancak bu verdiğim cevap, Atatürk’e olan sevgimi ve saygımı sorgulatamaz. Eleştiriler geldi ama bu durumda biraz empati göstermenin önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.