Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yaralı Yavru Saksağana Annesi Gibi Bakıyor: Kadın, Kuşu Hayata Döndürdü

    Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde, Sibel Arın Sezer, düşen yavru saksağana sahip çıkarak ona bakım yapmaya başladı. Sezer, “Haşmet” adını verdiği kuşu, evinde besliyor ve yanından hiç ayrılmadan ona annelik ediyor. Kuşun özgürlüğüne kavuşması için mücadele eden Sezer, aynı zamanda onu uçuşa alıştırıyor.

    Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, Sibel Arın Sezer, düşen yavru saksağana sahip

    Adapazarı’nda Yavru Saksağana Şefkat Eli

    Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yaşayan bir kadın, düşerek yaralanmış bir yavru saksağanı sahiplenerek onun hayatta kalmasına katkıda bulundu. Yavru saksağan, kendisine annelik yapan kadını sürekli takip ediyor.

    Hayvansever Sibel Arın Sezer’in İyi Kalpli Davranışı

    23 Mayıs tarihinde Sakarya Üniversitesi kampüsü civarında dolaşan Sibel Arın Sezer, yerde hareket eden ve uçma yeteneğini kaybetmiş bir yavru saksağan ile karşılaştı. Hayvanlara olan duyarlılığıyla bilinen Sezer, bu küçük kuşu evine alarak bakımını üstlendi. Neredeyse 24 gün boyunca yavru saksağın tedavi ve bakımını gerçekleştiren Sezer, ona sevgi dolu bir şekilde bakıyor. Bu sürede yavru saksağan, annesi olarak benimsediği Sezer’in etrafından bir an bile ayrılmıyor.

    Birlikte Tatil Yapıyorlar

    Sibel Arın Sezer, daha önce hiç saksağan baktığını belirterek, “Onun adı ‘Haşmet’ ve benimle birlikte 3 haftadan fazla bir süredir yaşıyor. Ben nereye gidersem, o da yanımda. İstanbul’a gidiyoruz veya Karasu’da, Cebeci’de tatil yapıyoruz. Kedilerimle ve oğlumla gayet iyi geçiniyor. Beni evimde hissettiriyor. Üniversitenin önünde uçuruyorum; 100 metre kadar uçabiliyor ancak sesimi duyduğunda geri dönüyor. Henüz kendi başına mama yemeyi öğrenemedi, bu yüzden zorunlu olarak onu elimle besliyorum. Kalitesiz mama yemiyor, kesinlikle seçici. Ona ciğer, yumurta beyazı verip şırıngayla su içiriyorum. O beni terk etmediği sürece ben de onu bırakmayacağım. Gitmesi durumunda özgürlüğüne kavuşmasını istemiyorum, fakat onu özleyeceğim.” diye konuştu.