Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yalova’da İl Göç İdaresi’ne Yönelik Rüşvet Operasyonunda 9 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Yalova’da İl Göç İdaresi’ne yönelik operasyonda, İl Müdürü Salih Soner Çoşkun’un da aralarında bulunduğu 9 kişi rüşvet ve sahtecilik suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, yabancı uyrukluların başvurularını geciktirerek para talep ettikleri iddialarıyla sorgulanıyor.

Yalova'da İl Göç İdaresi'ne yönelik operasyonda, İl Müdürü Salih Soner

Yalova’da İl Göç İdaresi’ne Yönelik Gözaltılar

Yalova’da düzenlenen operasyon sonucunda İl Göç İdaresi’nde görevli 9 kişi adliye sürecine sevk edildi. Operasyon, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında hayata geçirildi.

Şüphelilerin İsimleri ve Suçlamalar

Söz konusu soruşturma, rüşvet, irtikap, sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlamalarını içeriyor. Gözaltına alınan isimlerden bazıları şunlar: İl Göç İdaresi Müdürü Salih Soner Çoşkun, çalışanlar Emre K., Mesut A. ve Gökhan D., tercümanlar Ahmed N. ve Yahya G., iş takipçisi Qahtan G., emlakçı Süleyman Sezer Y. ve esnaf Ali Basim Jawad B. Adli işlemleri tamamlanan bu 9 şüpheli Yalova Adliyesi’ne götürüldü. Ayrıca, Diyarbakır’a tayin edilen memur Mehmet B.’nin de ifadeleri alınmak üzere çağrıldığı bilgisi edinildi.

İddialar ve Ciddi Suçlamalar

Gözaltına alınanlar arasında yer alan İl Göç İdaresi personelinin, yabancı uyruklu bireylerin uluslararası koruma taleplerini kasıtlı olarak geciktirdikleri, kadınlarla iletişime geçip görüşme talepleri oluşturarak süreçleri yavaşlattıkları iddiaları öne sürüldü. Ayrıca, başvuru sahiplerinden para talep eden tercümanların varlığı da soruşturmada önemli bir yer tutuyor. Bu olumsuz uygulamalar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve konunun ciddiyeti dikkat çekti.