Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yalova’da 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: Gaziler ve Şehit Aileleri Unutulmadı

    Yalova’da 19 Eylül Gaziler Günü, şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen kahvaltıyla başladı. Protokol üyeleri dernekleri ziyaret etti, ardından ‘Gazilerimizle Yürüyoruz’ yürüyüşü yapıldı. Törenle gazilere çelenk sunuldu, konuşmalarda Türk milletinin gazilere verdiği öneme vurgu yapıldı.

    Yalova'da 19 Eylül Gaziler Günü, şehit aileleri ve gaziler için

    19 Eylül Gaziler Günü Yalova’da Coşkuyla Kutlandı

    19 Eylül Gaziler Günü, Yalova’da gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ve törenlerle büyük bir anlam kazanarak kutlandı. Gün boyunca, şehit aileleri ve gazilerin anılmasına yönelik etkinlikler düzenlendi.

    Kutlama programı, sabah saatlerinde Yalova Uygulama Oteli’nde ortak bir kahvaltıyla başladı. Bu kahvaltıda şehit aileleri ve gaziler bir araya gelerek onurlandırıldı. Ardından, yetkililer Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi’ni ziyaret ederek gazileri yalnız bırakmadı.

    Etkinlikler kapsamında “Gazilerimizle Yürüyoruz” adlı yürüyüş de düzenlendi. Yürüyüş, Donanma Tesisleri’nden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

    Günün en anlamlı anları ise Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende yaşandı. Burada, Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve çeşitli dernekler tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Şakir Güner ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi’nin Malul Gazi Jandarma Astsubay Üstçavuşu Sadullah Efe, yaptıkları konuşmalarda gaziliğin Türk milletinin en değerli varlıklarından biri olduğuna dikkat çektiler.

    Güner, “19 Eylül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin kahramanlıklarının sembolü olduğu gündür” derken, Efe ise “Türkiye Cumhuriyeti, gazilerimizin eseridir” şeklinde ifadelerde bulundu.

    Törenden sonra Yalova Merkez Camii’nde, tüm şehitler ve sonsuzluğa intikal eden gazilere adanmış özel bir Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirildi.