KETUM Sistemi Yalova Emniyet Müdürlüğü’nde Uygulamaya Alındı
ASELSAN’ın tasarladığı Kriptolu Emniyet Telsiz Muhabere Sistemi (KETUM), Yalova Emniyet Müdürlüğü bünyesine katıldı.
Yüksek dayanıklılık özelliğiyle acil durum ve afet anlarında etkinlik gösteren KETUM, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü envanterine dahil edildi. Sistemin resmi kullanımı, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’ın gerçekleştirdiği telsiz bağlantısıyla resmen başlamış oldu. KETUM üzerinden Yalova’daki görevdeki İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ile tüm emniyet mensuplarına seslenen Demirtaş, “Değerli arkadaşlar, ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için gece gündüz demeden özveri ile çalışmaya devam ediyoruz. Gösterdiğiniz özveri ve gayretleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Emniyet Teşkilatı olarak yaptığımız tüm görevlerde telsiz irtibatı önemli bir rol oynamaktadır. Bu doğrultuda eski analog telsizleri KETUM ile modernleştirme çalışmalarımız sürüyor. Böylece teşkilatımızın kritik telsiz haberleşme yeteneklerini artırmayı amaçlıyoruz. KETUM sisteminin Yalova Emniyet Müdürlüğü ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Görevdeki tüm arkadaşlarımıza başarılar ve kolaylıklar temenni ediyorum. Allah’a emanet olun,” şeklinde konuştu.
KETUM ile Güçlü İletişim Altyapısı
Yerli imkanlarla geliştirilen KETUM, emniyet birimlerinin iletişim altyapısında yüksek güvenlik ve kesintisiz haberleşme sağlama kapasitesine sahiptir.
EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ MAHMUT DEMİRTAŞ
ASELSAN TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN KRİPTOLU EMNİYET TELSİZ MUHABERE SİSTEMİ (KETUM) YALOVA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDE KULLANILMAYA BAŞLANDI.
ASELSAN TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN KRİPTOLU EMNİYET TELSİZ MUHABERE SİSTEMİ (KETUM) YALOVA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDE KULLANILMAYA BAŞLANDI.
İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÜMİT BİTİRİK





