Van’da Büyük Coşku ile 19 Mayıs Bayramı Kutlandı
Van’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, büyük bir heyecanla kutlandı.
Tören, Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinlikler çerçevesinde gençlik merkezleri ve çeşitli kuruluşlar tarafından açılan sergiler ziyaret edildi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okunurken, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Bandosu da bir konser verdi. Bu bando performansı, izleyicilerden yoğun ilgi gördü.
Gösteriler ve Ödüllerle Dolu Bir Program
Etkinlikler, Van ve Ardahan halk oyunları ekiplerinin sergilediği gösterilerle ve farklı spor branşlarında eğitim gören gençlerin performanslarıyla devam etti. Tören geçişinin ardından ise, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, kutlamanın büyüklüğüne dikkat çekerek, Atatürk’ün belirlediği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için gençlerin ve sporun önemine vurgu yaptı. Özdemir, “Tarihin en anlamlı mücadelelerini veren bir milletin çocukları olarak, ülkemizin kalkınması için çaba sarf ediyoruz. Spor, gençlerimizin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişiminde önemli bir rol oynuyor.” dedi.
Törene katılanlar arasında Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, vali yardımcıları, kurum amirleri, pek çok öğrenci ve vatandaş yer aldı.
Program, çeşitli spor branşlarında ödül kazanan sporculara Vali Balcı tarafından ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.