Bayram Tatili İçin Alınan Tedbirler

Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş, bayram tatili süresince şehirden 5 milyonun üzerinde araç geçişinin beklendiğini belirtti. Vali Aktaş, 30 Mayıs saat 13.00 ile 1 Haziran saat 01.00 arasında bazı yollarda kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların geçişine izin verilmeyeceğini vurguladı.

Trafik Kontrol Noktası Ziyareti

Vali Aktaş, İl Emniyet Müdürü Ali Birtan Erol ve İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kaya ile birlikte Susuz Kavşağı'ndaki trafik kontrol noktasını ziyaret etti. Burada yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Aktaş, bayram döneminde alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

Uygulama Noktaları ve Personel Sayısı

Vali Aktaş, bayram boyunca 920 uygulama noktasının olacağını ve 10 bin 301 emniyet ve jandarma personelinin 7 gün 24 saat görev başında olacağını ifade etti. Ayrıca, aşırı hız, hatalı sollama ve emniyet kemeri gibi trafik ihlallerine yönelik denetimlerin artırılacağını belirtti.

Bayram Dönüşü İçin Ek Tedbirler

Bayram dönüşü için ilave trafik tedbirleri de alınacak. 30 Mayıs Cumartesi saat 13.00 ile 1 Haziran Pazartesi saat 01.00 arasında D-650 ve D-300 karayollarında bazı araçların geçişine izin verilmeyecek. Ancak temel ihtiyaç ürünleri taşıyan araçlara kontrollü geçiş izni verilecektir.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi