Uşak’ta Tarım ve Hayvancılık Fuarında Fahiş Fiyat Tartışmaları
Uşak Ticaret Borsası ve Uşak Ziraat Odası’nın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan 10. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, fahiş fiyat artışları konusunda tartışmalara yol açtı.
Ülke genelinde artan maliyetler, enflasyon ve ekonomik koşullar her kesimi etkilemişken, Uşak’ta bu yıl yapılacak fuar için belirlenen fiyatlar dikkat çekiyor. Eylül ayında, 18’inde Kemalöz Mahallesi’nde geleneksel olarak düzenlenecek olan fuar için stant fiyatları, geçen yıla oranla yüzde 100’ü aşan bir artışla duyuruldu. Önceki yıllarda, 2 yıl evvel 300 lira olan metrekaresi fiyatı, geçen yıl 560 liraya yükselirken, bu yıl 1000 liraya çıkarıldı.
Fuarın organizasyonunu üstlenen firma, fahiş fiyat talep etmesi nedeniyle birçok Uşaklı esnafın fuara katılamayacağını kaydetti. Üç gün sürecek olan etkinlikte, 250 ile 300 metrekarelik bir alan için Uşaklı esnafın ödemesi gereken bedel ise 250 bin ila 300 bin lira arasında değişiyor. Bu yüksek fiyatlar karşısında, esnaf, yetkililerden yardım talep etti. Tarımsal sektör temsilcileri, sorunun bir an önce çözülerek fiyatların makul seviyelere çekilmesini beklediklerini ifade etti. Aksi takdirde fuara katılmayı düşündükleri niyetlerini gözden geçireceklerini belirttiler.