Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Toprak Mahsulleri Ofisi, 2025 Yılı Mısır Alım Fiyatını 11 Bin 300 Lira Olarak Belirledi

    Toprak Mahsulleri Ofisi, 2025 yılı için mısır alım fiyatını ton başına 11.300 lira olarak açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı, üreticilere ek destek ödemeleriyle bu rakamın toplamda 11.968 liraya ulaşacağını belirtti. Mısır hasadı şu an %5 seviyesinde gerçekleşiyor.

    Toprak Mahsulleri Ofisi, 2025 yılı için mısır alım fiyatını ton

    2025 Yılı Mısır Alım Fiyatları Açıklandı

    Toprak Mahsulleri Ofisi, 2025 yılında mısır alım fiyatlarının duyurulduğunu bildirdi. 2025 için ton başına mısır alım fiyatı 11 bin 300 lira olarak belirlendi.

    Mısır Hasadı Başladı, Fiyatlar Belirlendi

    Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya paylaşımları aracılığıyla gerçekleştirilen duyuruya göre, mısır hasadı ülkemizde Ağustos ayının başında Adana ve Hatay bölgelerinde yerel olarak başlamıştır. Ülke genelinde hasat oranının yaklaşık yüzde 5 seviyelerinde olduğu belirtildi. Hasat süreçleri ve piyasa koşulları titizlikle izlenirken, Toprak Mahsulleri Ofisi mısır alım fiyatlarını açıklamanın uygun olduğu değerlendirmesinde bulundu.

    Belirtilen fiyat 11 bin 300 lira olarak ifade edilirken, geçmiş yıl uygulamalarında olduğu gibi mazot ve gübre desteğinin, yeni destekleme modeli çerçevesinde Temel Destek ve Planlı Üretim Desteği olarak sağlanacağı kaydedildi. Ayrıca, yerli sertifikalı tohum kullanan çiftçiler için ek bir destek olarak Üretim Geliştirme Desteği sağlanacaktır.

    Destek Ödemeleriyle Birlikte Toplam Gelir Artacak

    Açıklanan fiyatların yanında, Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere toplamda ton başına 668 lira destek ödemesi gerçekleştirecektir. Böylelikle, desteklerle birlikte üreticilerin eline ulaşan toplam miktar, 11 bin 968 lira/ton olarak öngörülmektedir.

    Toprak Mahsulleri Ofisi, ürün bedeli ödemelerini ürün teslimatından sonraki 30 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına yatıracağını ifade etti. Tüm üreticilere hayırlı ve bereketli bir hasat sezonu diliyoruz.