Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uşak Üniversitesi’nde 6. Uluslararası Hafta, Farklı Kültürleri Bir Araya Getirdi ve Küresel İş Birliklerine Yön Verdi.

Uşak Üniversitesi, 12-16 Mayıs 2025 tarihlerinde düzenlediği 6. Uluslararası Hafta ile 20 ülkeden 70 katılımcıyı ağırlayarak kültürel ve akademik iş birliklerini güçlendirdi. Etkinlikte uluslararası öğrenciler kültürlerini tanıttı, Uşak’ın tarihi yerleri ziyaret edilerek Türk kültürü sergilendi. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, bu sayede üniversitenin uluslararası tanınırlığını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Uşak Üniversitesi, 12-16 Mayıs 2025 tarihlerinde düzenlediği 6. Uluslararası Hafta

Uşak Üniversitesi’nde Kültürel Zenginliklerin Kutlandığı 6. Uluslararası Hafta Başarıyla Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi, 12-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlediği 6. Uluslararası Hafta ile akademik iş birliklerine ve farklı kültürlerin tanıtımına ev sahipliği yaptı. Bu yılki etkinlikte 20 farklı ülkeden 70 katılımcı yer aldı ve kültürel etkileşim büyük bir ivme kazandı.

Etkinlikten İlk Gün İzlenimleri

Etkinlik, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Hoş Geldiniz Kokteyli” ile başladı. Burada, akademisyenler ve öğrenciler, uluslararası misafirlerle tanışma fırsatı buldular ve etkinliğe enerjik bir başlangıç yaptılar.

İlk gün ayrıca, “Uluslararası Öğrenci Buluşması” etkinliği gerçekleştirildi. Uşak Üniversitesi’nde eğitim gören uluslararası öğrenciler, kendi kültürlerini renkli stantlar ve sahne performanslarıyla katılımcılara tanıttılar.

Kültürel Sunumlar ve Gösteriler

Kültürel etkinlikler çerçevesinde, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından sahnelenen zeybek ve sema gösterisi büyük ilgi topladı. Gösterinin sanat koordinatörlüğü Öğr. Gör. Dr. Onur Altıntuğ, koreografisi ise Öğr. Gör. Meltem Altıntuğ ve Öğr. Gör. Hüsamettin Yüce Doğan tarafından yapıldı. Katılımcılar, bu performansla unutulmaz anlar yaşadı.

Oturumlar boyunca, akademik ve kültürel iş birliği konuları ele alındı. “5 Dakikalık Tanıtım Sunumları”, “Yuvarlak Masa Kültürel Kaynaşma Etkinliği” ve “Uluslararası Kahve Saati” gibi etkinliklerle katılımcılar, hem kendi kuruluşlarını tanıtma hem de dil ve kültür paylaşımında bulunma fırsatına sahip oldular.

Önemli İş Birliklerine Adım Atıldı

Etkinliğin ikinci gününde, Uşak Üniversitesi ile University of Tetovo arasında eğitim, araştırma ve kültürel işbirliğini kapsayan bir protokol imzalandı. Bu adım, iki üniversite arasındaki akademik ilişkileri güçlendirmek için önemli bir fırsat sundu.

Üçüncü günde, katılımcılar üniversitenin akademik birimlerini ziyaret ederek burada eğitim ve öğretim faaliyetlerine katıldılar.

Dördüncü gün ise Uşak’ın tarihi ve doğal güzellikleri keşfedildi. Katılımcılar, Uşak Müzesi, Blaundus Antik Kenti ve Ulubey Kanyonu gibi önemli yerleri ziyaret etti. Türk kültürünün geleneği olan Cirit Oyunu gösterisi ise büyük bir ilgiyle izlendi. Gün sonunda, veda yemeği ve sertifika töreni düzenlenerek katılımcılara teşekkür edildi.

Etkinlik Pamukkale ile Tamamlandı

Haftanın son gününde konuklar, Türkiye’nin doğal güzelliklerinden biri olan Pamukkale’yi gezerek etkinliği tamamladılar.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, başlatılan faaliyetlerin, kültürel ve akademik etkileşimi artırarak uluslararası tanınırlığa katkı sağladığını belirtti. Savaş, “Etkinlik boyunca yalnızca akademik iş birlikleri değil, kültürel etkileşimler de ön planda oldu. Uşak Üniversitesi olarak uluslararası tanınırlığımızı artırma ve güçlü iş birlikleri kurma yolunda kararlılıkla devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.