Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ürdünlü Tenisçiler, Adana’da İki Haftalık Kamp İçin Gelerek Şehre Övgüler Yağdırdı

    Ürdünlü tenisçiler, Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde 2 hafta sürecek kamp için geldi. Kulüp Başkanı Ali Refah Keskin, Adana’nın tenis potansiyelinin yüksek olduğunu ve kamp sayısını artırma hedefinde olduklarını belirtti. Sporcular ise Adana’nın imkanlarından memnun.

    Ürdünlü tenisçiler, Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü'nde 2

    Ürdünlü Tenisçiler Adana’da İki Haftalık Kamp Yapıyor

    Ürdün’den gelen milli tenisçiler, Adana’da 2 haftalık bir kamp programı için kente adım attı. Adana’nın sunduğu sportif olanaklar, birçok yabancı ve yerli tenisçiyi buraya çekiyor.

    Ürdün Tenis Federasyonu’na mensup toplam 10 sporcu ve 2 antrenör, Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde kamp yapmaya başladı. Sporcular, bu kamp süresinin ardından ülkelerine dönerek çalışmalarına devam edecekler.

    Adana’nın Önemi ve Tenis Potansiyeli

    Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü Başkanı Ali Refah Keskin, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Her yıl Ürdün’den misafirlerimiz Adana’yı tercih ediyor. Bu seneki kamp programımız 3. kez düzenleniyor ve 10 sporcu ile 2 antrenörden oluşuyor. Asya’yı Avrupa’ya bağlayan coğrafi konumumuz, Ürdünlü tennisçilerin bizimle çalışmayı seçmelerinde büyük rol oynuyor. Tenis potansiyelimiz oldukça yüksek” dedi.

    Gelecekte Daha Fazla Kamp Planları

    Keskin, Adana’nın tenis alanındaki büyüyen potansiyeline dikkat çekerek, “Davis Cup oyunucuları Yankı Erel ve Ergi Kırkın, Türk tenisinin gelişimi için Adana’da antrenman yapacaklar. Orta Doğu ülkelerinden gelen misafirlerimizle yeni bir kamp daha gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kamp sayılarımızı artırmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

    Adana’nın Spor Olanakları Üst Düzeyde

    Tenisçilerin Adana’yı tercih etmesinin sebeplerinden birinin de kaliteli tesisler olduğunu vurgulayan Başkan Keskin, şunları söyledi: “Adana’da tenis için sunulan imkanlar çok iyi. 10 sert zemin, 6 toprak kort, yarı olimpik yüzme havuzu, sağlık merkezi ve fitness salonları ile kusursuz hizmet sağlıyoruz. Etkili bir tenis altyapısı oluşturma çabamız devam ediyor. Tenis, ülkemizde futbol ve basketbol kadar bilinir değil ama Zeynep Sönmez’in elde ettiği başarı, bu durumu değiştiriyor. Daha çok başarı elde edersek tenis bilinirliği de yükselebilir.”

    Ürdünlü milli tenisçi Rayan Kawar (12), Adana’da geçirdiği bir haftalık süreyi değerlendirerek, “Burada olmak çok güzel bir deneyim” dedi. Bir başka tenisçi Omar İstanbuli (13) ise Adana’daki imkanların Ürdün’e göre çok daha iyi olduğunu belirtti.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı