**İstanbul’daki Cinayet Davasında Mahkeme Kararını Açıkladı**
İstanbul’da darp edilerek otomobilinin bagajında Kocaeli’ye getirilen ve cesedi asitle eritilen ünlü halıcı Nurhan Ör’ün cinayetiyle ilgili olarak yargılanan altı sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
**Nurhan Ör’ün Kayıp İhbarı**
56 yaşındaki ünlü halıcı Nurhan Ör, 7 Kasım 2023 tarihinde yakınları tarafından kaybolmuş olarak bildirildi. Yakınlarının haber alamaması üzerine polise başvurması ile olayın araştırılmasına başlandı. Polis, Nurhan Ör’ün otomobilini Gebze’de terk edilmiş bir şekilde buldu. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda, yaklaşık bin saatlik kamera kaydı dikkatlice incelendi ve olayın detayları aydınlatıldı. Yapılan araştırmalarda Nurhan Ör’ün İstanbul Sultanbeyli’deki bir oto galerisinde darp edilerek bayıltıldığı, halıya sarılarak otomobilin bagajına konulup Kartepe’deki bir çiftliğe götürüldüğü ortaya çıktı. Ör’ün vücudunun parçalara ayrılıp asitle eritildiği tespit edildi.
**Sanıkların Mahkemedeki İfadeleri**
Gözaltına alınan altı kişi, Işık E. (57), Ahmet T. (58), Bahadır T. (31), Ceyhun A. (58), Emrah D. (35) ve Ferdi G. (38) mahkemeye çıkarılarak tutuklandı. Bu kişilerden Işık E., Ahmet T. ve Ceyhun A’nın, Nurhan Ör ile lise yıllarından itibaren arkadaş olduğu öğrenildi.
**Ağır Ceza Mahkemesi’nde Dava Süreci**
Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına tutuklu sanıklar, mağdurun ailesi ve avukatlar katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasını aktardı ve sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması talep edildi. Nurhan Ör’ün kardeşi Erhan Ör, “Mahkemenizin adil bir karar vereceğinden kuşkum yok. Sanıklar mutlaka cezalarını alacaklar” şeklinde konuştu.
**Cinayetin Detayları ve Sanıkların İfadeleri**
Müşteki avukatından yapılan açıklamalarda, tüm delillerle sanıkların suçlarını kabul etmedikleri, ancak Nurhan’ı katledenlerin en az bir saç telini bile onlardan esirgediği ifade edildi. Işık E. ise kendisinin sanığı olduğu suçlamaların asılsız olduğunu belirtip, “Nurhan benim çocukluk arkadaşımdı. Onun kaybolması nedeniyle en çok ben zarar gördüm” diyerek savunma yaptı. Diğer sanıklar da, olayın iç yüzüne dair birbirinden farklı ifadelerle savunmalarını sürdürdü.
**Mahkeme Kararını Açıkladı**
Mahkeme heyeti, tüm sanıkların “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca, Ceyhun A. ve Ferdi G. hakkında ruhsatsız ateşli silahlarla ilgili ayrı ayrı hapis cezaları verildi.
Duruşma sonrası Cumhuriyet savcısı, olayın nasıl planlandığına dair detaylı bilgiler sundu. Mütalaada, Işık E. ve diğer sanıkların Nurhan Ör ile olan geçmiş dostluklarına vurgu yaparak, cinayetin arkasındaki motivasyonları da ele aldı. Mahkeme bu cinayet davasıyla ilgili sonuçları ve detayları kamuoyu ile paylaşmaya devam edecek.

