David Hubert: Galatasaray’ı Zor Deplasmanda Mağlup Ettik
Union Saint-Gilloise’nin teknik direktörü David Hubert, dün akşam oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Galatasaray’ı 1-0 yenmenin verdiği mutluluğu dile getirdi. Belçika ekibi, zorlu deplasmandan üç puanla ayrıldı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hubert, “Oyuncularımızın performansından oldukça memnunum. Topu daha iyi kullanma şansımız vardı ve rakip takımın zayıf noktalarına daha fazla yönelmeliydik. Her ne kadar eksiklerimizi gidermemiz gerekiyor olsa da, bu seviye için oldukça iyi bir mücadele verdik. İkinci golü de atmayı umuyordum ama 3 puanı almanın sevincini yaşıyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.
Defansif Mücadele ve Baskı Yönetimi
Oyun sırasında defansif zorluklar yaşayacaklarını bildiklerini belirten David Hubert, “Oyuncularım, yaşanan baskılarla başa çıkmak için ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Ofansif anlamda daha fazla etki yaratabilirdik, ama bulduğumuz alanları değerlendirme konusunda dikkatli olmamız gerekti. İkinci yarı da harika bir gol attık. Kesinlikle daha fazla skora gitmeliydik” dedi.
Sarı Kart ve Oyuncu Değişiklikleri Üzerine Değerlendirme
Kazanan golü atan Promise David’in performansını da değerlendiren Hubert, “Antrenör olarak onun potansiyelini biliyorum. Oyun içerisinde daha fazla top tutabilirdi ve atağı daha iyi yönlendirebilirdi. Sarı kart nedeniyle değişiklik yapma gerekliliği doğdu, ama zamanında buna ihtiyaç duydum. İyi bir performans sergiledi, ama oyunumuzda daha fazla varlık göstermesi gerekirdi” diyerek oyuncusunun potansiyelini vurguladı.
Defansif Başarı ve Oyunun Organizasyonu
Ayrıca, Şampiyonlar Ligi’nde oynadıkları maçlarda maçın son dakikalarında goller yemelerine dikkat çeken Hubert, “Bu zayıf dönemlere odaklanmalıyız. Devre arasına golsüz girmek iyi bir sonuçtu. Oyun içerisinde daha iyi şeyler geliştirebilmeliydik ve bu kez şans yanımızdaydı. Oyuncularım, defansif bütünlük konusunda harika bir yanıt verdiler” şeklinde konuştu.
Ofansif Taktiklerle Galatasaray’ı Durdurduk
Son olarak, ofansif oyuncularla sahada olduklarının altını çizen David Hubert, “Oyun planımız, Galatasaray’ın ataklarını durdurup, bireysel hatalarını değerlendirmek üzerineydi. Geçişlerde bulacağımız fırsatları en iyi şekilde kullanmayı hedefledik” ifadelerini kullandı.


