Umre İçin Mekke’ye Giden Türk Kafilesine Otobüs Çarptı: Bir Ölü, İki Yaralı

Editör
2 Dakika Okuma

Hendek’ten Mekke’ye Giden Umre Kafilesine Kazada Motosiklet Çarptı

Sakarya’nın Hendek ilçesinden umre ibadetini gerçekleştirmek üzere Mekke’ye hareket eden Türk umre kafilesine, tünel girişinde kontrolden çıkan bir otobüs çarptı. Bu acı kaza sonucunda Abidin Dağköy yaşamını yitirirken, eşi Emine Dağköy ve bir kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden Dağköy oldukça sevilen bir kişi olduğu için ailesinin evi önünde taziye çadırı kurulması sadakatle karşılandı.

Olayın Ayrıntıları

Suudi Arabistan’da bulunan Mekke-i Mükerreme’de, umrecileri otellere götüren ring otobüslerinden biri, Mahbes’ül Cin bölgesindeki tünel girişinde durmayarak, karşıdan karşıya geçmeye çalışan Türk kafilesine çarptı. Kontrolü kaybeden otobüsün çarpması sonucu Abidin Dağköy hayatını kaybederken, eşinin durumu ciddiyetini koruyor. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Emine Dağköy ve Birol Yalçın’dan Yalçın’ın durumu daha iyi; o tedavi sonrasında taburcu edilirken, Emine Dağköy’ün vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu öğrenildi.

Konsolosluk ve Aile İlişkisi

Olayın hemen ardından Türkiye Cidde Konsolosluğu yetkilileri, gerekli acil önlemleri almak adına harekete geçti. Diplomatik ve sağlık süreçlerinin başladığı, ayrıca ailelerle ilişkilerin kurulduğu bildirildi. Acı haberle sarsılan Sakarya’nın Hendek ilçesindeki yakınları ise Dağköy’ün evinin önünde taziye çadırı kurarak destek amaçlı bir araya geldi. Köprübaşı Mahallesi Muhtarı Ramazan Sürekçioğlu, “Abidin Dağköy’ün Mekke’de yaşadığı bu trafik kazası felaketi nedeniyle derin bir üzüntü içerisindeyiz. Eşi hastanede tedavi görüyor ve gerekli işlemlerin yapıldığını belirtmek isterim. Cenazenin ülkeye getirilmesi veya orada defnedilmesi noktasında görüşmeler sürüyor” şeklinde bilgi aktardı.

Bu Makaleyi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir