Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ümit Özdağ Hakkında Cumhurbaşkanı’na Hakaret İddiasıyla 1 Yıl 2 Aydan 4 Yıl 8 Aya Kadar Hapis Cezası İstendi

    Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada savcılık mütalaasıyla 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi. Duruşma, Özdağ’ın yazılı savunması için 24 Aralık’a ertelendi.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Ümit Özdağ Hakkında Hapis Cezası Talebi

    Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada önemli bir aşama kaydedildi. Savcılığın mütalaasında Özdağ için 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

    Duruşma İstanbul’da Gerçekleşti

    19 Ocak tarihinde partisinin il başkanlarıyla gerçekleştirdiği istişare toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı sarf ettiği ifadelerle hakaret ettiği ileri sürülen Ümit Özdağ’ın davası devam etti. Duruşma İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı ve sanık Özdağ ile avukatları duruşmada hazır bulundu. Ayrıca, davaya partililerin de ilgi gösterdiği görüldü.

    Mütalaada Dikkat Çeken İfadeler

    Duruşmada söz alan cumhuriyet savcısı, Ümit Özdağ’ın beyanlarının Cumhurbaşkanının şahsiyetine yönelik aşağılayıcı, küçük düşürücü ve siyasi eleştiriyi aşan ithamlar içerdiğini vurguladı. Savcı, Özdağ’ın konuşmasının, Cumhurbaşkanı’nın onurunu ve saygınlığını zedeleyecek nitelikte olduğunu ve bu ifadelerin kamu önünde, aleni bir şekilde ifade edildiğini belirtti. Özdağ’ın Cumhurbaşkanı’na yönelik sarf ettiği sözlerin, kişisel saldırı ve aşağılama olarak değerlendirildiği kaydedildi.

    Savcılığın talebi kapsamında, Ümit Özdağ’ın ‘cumhurbaşkanına alenen hakaret’ suçundan yargılanarak 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Duruşma, Özdağ’ın yazılı savunmasını sunabilmesi için 24 Aralık’a ertelendi.