9. Uluslararası Madenci Kupası Judo Turnuvası Başladı
Zonguldak ilinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Judo Federasyonu Başkanlığı’nın 2025 yılı için planladığı 9. Uluslararası Madenci Kupası Judo Turnuvası, bugün gerçekleştirilen açılış töreni ile kapılarını açtı.
Turnuva Detayları ve Katılımcılar
Kozlu Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlik, 12-14 Aralık 2025 tarihleri arasında devam edecek. Bu yılki turnuvaya, Türkiye’nin 37 ilinden ve Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan, Gürcistan gibi 7 farklı ülkeden yaklaşık 1.000 sporcu, antrenör ve idarecinin katılımı bekleniyor.
Başarılı bir gelenek haline gelen 9. Uluslararası Madenci Kupası, her yıl olduğu gibi bu yıl da sporseverlerden yoğun ilgi gördü. Açılış seremonisinde, sporcuların kortej geçişi sırasında dostluk ve fair-play vurgusu ön planda tutuldu.
Açılış Töreni ve Duygusal Anlar
Açılış müzakeresinin ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Burada bir konuşma yapan Judo İl Temsilcisi Kemal Çebi, “Yarışmaya katılan 7 ülke ve 37 ilimizden 280 sporcuyla, antrenörlerimizin burada yer alması bizleri mutlu ediyor. Katılımcıların, ilimizden güzel anılarla ayrılmasını ve müsabakaların başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyorum. Tüm sporculara kazasız belasız dönüşler diliyorum,” şeklinde duygu dolu ifadelerde bulundu.
Tarihçesi ve Geleceği
İlk olarak 2016 yılında düzenlenmeye başlayan bu organizasyon, pandeminin etkilediği 2020 yılı dışındaki her yıl düzenlendi. Her yıl Aralık ayında Madenciler Günü’ne özel olarak gerçekleştirilen turnuva, geleneksel etkinlikler arasında önemli bir yere sahip.
Uluslararası Madenci Kupası, 14 Aralık’ta yapılacak olan final müsabakaları ve ödül töreniyle noktalanacak. Spor camiasına dair önemli anılara ev sahipliği yapacak bu organizasyon, aynı zamanda dostluk ve sporun yaygınlaşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

