Ulm’den Hibe Edilen Yeni İtfaiye Aracı, Türkeli’ye Doğru Yola Çıktı!

Ulm’den gurbetçiler tarafından hibe edilen yeni itfaiye aracı, Türkeli ilçesine yola çıktı. Belediye Başkanı Veysel Şahin’in temasları sonrası alınan araç, İtfaiye Amiri Alparslan Yıldırım ve şoför Ramazan Özcan’ın Almanya ziyaretinin ardından teslim alındı.

Ulm'den gurbetçiler tarafından hibe edilen yeni itfaiye aracı, Türkeli ilçesine

Almanya’nın Ulm kentinden Türk vatandaşları tarafından bağışlanan yeni itfaiye aracı, Türkeli ilçesine doğru hareket etti.

Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin’in Avrupa’ya yaptığı ziyaretler sırasında, gurbetçiler tarafından hibe edileceği taahhüt edilen yeni itfaiye aracının tüm resmi işlemleri tamamlandı. Araç, Türkeli Belediyesi İtfaiye Amiri Alparslan Yıldırım ile itfaiye sürücüsü Ramazan Özcan’ın geçen hafta Almanya’ya yapmış olduğu seyahatin akabinde alınmış oldu.

Satın alma işlemleri ve Türkiye’ye nakil ile ilgili tüm süreçler sorunsuz bir şekilde ilerledikten sonra itfaiye aracı ilçeye ulaşmak üzere yola çıktı. Türkeli’ye vardığında, belediye bünyesinde faaliyete geçecek olan bu yeni araç, ilçenin yangın ve acil durum müdahale kapasitesini önemli ölçüde artırması bekleniyor.