**Bakanlar Uraloğlu ve Işıkhan, Mardin’de Valilik Ziyareti Gerçekleştirdi**
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin’e yaptıkları ziyaret çerçevesinde valiliği ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Ziyarette çeşitli açıklamalarda bulunan Uraloğlu, Mardin’in ulaşım altyapısıyla ilgili önemli gelişmeleri paylaştı.
Yol Altyapısına Önemli Yatırımlar
Bakan Uraloğlu, Mardin’deki yol projeleri hakkında bilgiler vererek, “Geçmişte yaklaşık 28 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğumuzu, şu an 200 kilometreye ulaştırdık. Havaalanımızı 3 milyon yolcu kapasitesine çıkardık ve bu yıl çeşitli yerlerden artan uçuş taleplerini değerlendirdik,” dedi. Ayrıca, Mardin’i hızlı tren ağına bağlama hedeflerinin olduğunu belirtti. Ovaköy’den Kapıkule’ye uzanacak güzergahın Mardin’den geçeceği bilgisini vererek, bu projenin bölgeye önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.
Uraloğlu, ayrıca Mardin’in ulaşım kabiliyetlerini artıracak projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Kızıltepe-Viranşehir yolu gibi tamamlanan yolları örnek göstererek, hâlihazırda devam eden projelerle birlikte Mardin’in ulaşımdaki potansiyelinin güçlendirileceğini aktardı.
İstihdamda Kadın Vurgusu
Mardin Valiliği’nde gerçekleştirdiği konuşmasının devamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Işıkhan, “İşsizlik oranımız geçen aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,5 oldu. Bu, Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla uyguladığımız aktif istihdam politikalarının bir sonucudur,” dedi.
Ziyaret sırasında Bakanlara, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, AK Parti milletvekilleri ve belediye başkanları eşlik etti. Bu ziyaretle birlikte hem ulaşım hem de istihdam konularında Mardin için önemli adımlar atıldığı bildirildi.



