Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’ndan 2028’e yönelik demiryolu hedefi: 17 bin 287 kilometre ağ kuracaklarını açıkladı.

1 Min Read

2028 Hedeflerine Dair Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ülkemizin demiryolu ulaşımında önemli hedefler belirlediklerini duyurdu. Bakan, “2028 yılında demiryolu ağımızı toplamda 17 bin 287 kilometreye ulaştırmayı planlıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yüksek Hızlı Tren Projeleri

Bakan Uraloğlu, gerçekleştirdiği sosyal medya paylaşımında, Türkiye’nin yüksek hızlı tren bağlantısını artırmak amacıyla çalışmalara hız verdiklerini belirtti. Buna göre, mevcut hızlı trenle doğrudan ulaşılabilen il sayısı 11’den 27’ye çıkacak.

Elektrik ve Sinyalizasyon Çalışmaları

Ulaşım altyapısındaki iyileştirmeleri de aktaran Uraloğlu, demiryolu ağının 7 bin 274 kilometresini elektrikli hale getirdiklerini ve 8 bin 46 kilometresinin sinyalli sisteme dönüştürüldüğünü vurguladı. 2028 hedefleri doğrultusunda yapılan bu çalışmalar, modern demiryolu ulaşımının sağlanmasına yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version