Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ukrayna, Rusya ile barış anlaşmasını kabul etti; ayrıntılar üzerinde çalışmalar sürüyor

    CBS News’e konuşan bir ABD’li yetkili, Ukrayna’nın Rusya ile süren saldırıları durdurmak için barış anlaşmasını kabul ettiğini açıkladı. Yetkili, küçük detayların çözülmesi gerektiğini belirtirken, ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Dan Driscoll’un Abu Dabi’deki Rus temsilcilerle müzakerelerine devam ettiğini ifade etti.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    **Ukrayna ile Barış Anlaşması için Umut Verici Gelişmeler**

    ABD’li bir yetkilinin CBS News’e yaptığı açıklamada, Ukrayna hükümetinin Rusya ile yaşanan çatışmalara son vermek amacıyla bir “barış anlaşması” üzerinde anlaştığı duyuruldu. Yetkili, “Ukraynalılar bu barış anlaşmasını onayladılar. Ancak, üzerinde çalışılması gereken birkaç küçük ayrıntı mevcut” şeklinde konuştu.

     

    **Görüşmeler Abu Dabi’de Devam Ediyor**

    Söz konusu açıklama ise, ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Dan Driscoll’un Rus yetkililerle görüşmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de bulunması sırasında geldi. Driscoll’un liderliğindeki ABD’li heyet, ikinci gün görüşmelere devam etti.

     

    **Müzakere Süreci İyimserlik Taşımakta**

    Abu Dabi’deki bir diğer ABD’li askeri yetkili, CBS News’e verdiği demeçte, Driscoll’un Rus temsilcilerle gerçekleştirdiği müzakerelerin verimli geçtiğini ve esasında olumlu bir atmosferin hâkim olduğunu belirtti. “Umarım Ruslardan yakında dönüş alırız. Sürecin hızlı bir şekilde ilerlediğini düşünüyoruz” dedi.

    Bir kaynak ise, Dan Driscoll’un Cenevre’deki faydalı müzakerelerin ardından Beyaz Saray tarafından hazırlanan 28 maddelik barış planının güncellenmiş hali üzerinde Abu Dabi’de görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade etti.