Lokman Hekim Van Hastanesi’nde Ender Bir Başarı
Lokman Hekim Van Hastanesi’nin Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nde görev alan Prof. Dr. Halil Başel, son bir hafta içerisinde aynı tarafında üç farklı glomus tümörü tespit edilen hastayı başarılı bir şekilde ameliyat ettiklerini bildirdi. Bu tür vakaların tıp literatüründe oldukça nadir görülen bir durum olduğunu ifade etti.
Türkiye’nin çeşitli illerinden glomus tümörü tanısı almış hastaların, yerel doktorları tarafından yapılan uyarılara rağmen Lokman Hekim Van Hastanesinde tedavi edilerek sağlığına kavuştuğunu belirten Prof. Dr. Başel, son üç hastanın ikisinin Kocaeli’den, birinin ise Şırnak’tan geldiğini söyledi. Ameliyatların ardından hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve iki hastanın bugün, diğerinin de pazartesi taburcu edileceğini aktardı.
Üç Glomus Tümörü Ameliyatı
İHA muhabirine bilgiler veren Prof. Dr. Başel, gerçekleştirdikleri ameliyatların ilginç detaylar taşıdığını belirtti. “Bu hafta içinde gerçekleştirdiğimiz üç glomus tümörü ameliyatından ikisi Kocaeli’den, biri ise Şırnak’tan gelen hastalar üzerinde yapıldı. Hastaların her ikisi aynı gündü hastaneye müracaat etti ve soldaki tümörleri klasik yerleşimden yaklaşık 3 cm yukarıdaydı.” dedi. Üçüncü hastanın daha önce bypass ameliyatı geçirdiğini ve onu da bu süreçte tedavi ettiklerini ekledi.
Glomus Tümörünün Tanısı ve Tedavisi
Prof. Dr. Başel, glomus tümörlerinin hekimler için tanı koyma ve tedavi aşamasında sorunlar yarattığını vurguladı. “Bu tür tümörler oldukça nadir görüldüğü için birçok hekim pratikte fazla karşılaşmaz. Genellikle doktorlar bu durumu kitaplardakilerle sınırlıdır. Bu nedenle bazı hekimler, tedavi için beklemeyi veya biyopsi yapmayı düşünürken, bu doğru bir yaklaşım değil.” dedi.
Uzman Merkezlerde Tedavi Şart
Başel, bu tür vakalarda deneyim sahibi merkezlerde tedavi olmanın önemini dile getirdi. “Biyopsi yapmak son derece tehlikeli olabilir çünkü bu tümörler yoğun bir şekilde kanayabilir ve acil müdahale gerektirir. Işın tedavisi de yanlış bir tercih olabilir; çünkü bazı vakalarda bu tedavi papiller kanserin gelişmesine neden olabiliyor.” ifadelerini kullandı.
Erken müdahalenin hayati önemi konusuna da dikkat çeken Prof. Dr. Başel, “Beklemek hastaya yarar sağlamaz. Tümör büyüdükçe komplikasyon riski artar. Bu nedenle kesin tanı konulduğunda, en kısa süre içinde ameliyat yapılması ve hastanın uzman bir merkeze yönlendirilmesi en uygun yoldur.” şeklinde konuştu.
Başarılı Ameliyatların Sonuçları
Başel, başarılı ameliyatların ardından hastaların durumunun iyi olduğunu ve rehabilitasyon sürecine devam ettiklerini belirtti: “Üç hastamızın tümörleri sol tarafa yerleşmişti. Bugün bir hastamız taburcu oluyor, diğer iki hastamız pazartesi günü evlerine dönecekler. Bu kadar nadir vakalarda doğru tanı ve hızlı tedavi hayat kurtarıcı oluyor.”
Ayrıca, hastalar Şırnak’tan gelen Piruze Abi ile Kocaeli’nden gelen Nurçin Yiğit ve Firdevs Hacıismailoğlu, başarılı tedavi için Lokman Hekim Van Hastanesi’nin yönetimine ve Prof. Dr. Başel’e teşekkürlerini ilettiler.
LOKMAN HEKİM VAN HASTANESİ KALP VE DAMAR CERRAHİSİ UZMANI PROF. DR. HALİL BAŞEL, BİR HAFTA İÇİNDE AYNI TARAFTA YERLEŞMİŞ ÜÇ GLOMUS TÜMÖRÜNÜ BAŞARIYLA AMELİYAT ETTİKLERİNİ BELİRTEREK, BU DURUMUN TIP DÜNYASINDA ENDER GÖRÜLEN BİR TABLO OLDUĞUNU İFADE ETTİ.
LOKMAN HEKİM VAN HASTANESİ KALP VE DAMAR CERRAHİSİ UZMANI PROF. DR. HALİL BAŞEL, BİR HAFTA İÇİNDE AYNI TARAFTA YERLEŞMİŞ ÜÇ GLOMUS TÜMÖRÜNÜ BAŞARIYLA AMELİYAT ETTİKLERİNİ BELİRTEREK, BU DURUMUN TIP DÜNYASINDA ENDER GÖRÜLEN BİR TABLO OLDUĞUNU İFADE ETTİ.
LOKMAN HEKİM VAN HASTANESİ KALP VE DAMAR CERRAHİSİ UZMANI PROF. DR. HALİL BAŞEL, BİR HAFTA İÇİNDE AYNI TARAFTA YERLEŞMİŞ ÜÇ GLOMUS TÜMÖRÜNÜ BAŞARIYLA AMELİYAT ETTİKLERİNİ BELİRTEREK, BU DURUMUN TIP DÜNYASINDA ENDER GÖRÜLEN BİR TABLO OLDUĞUNU İFADE ETTİ.




