Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de spor alanında önemli gelişmeler yaşanıyor; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Sporu terörsüz bir Türkiye için bir araç olarak kullanmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Kupası Tenis Turnuvası’nın açılışında sporun terörle mücadelede bir araç olarak kullanılacağını vurguladı. Turnuvada 402 sporcunun yer alacağını belirten Bak, Türk tenisinin önemli bir uyanış içinde olduğunu ifade etti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhurbaşkanlığı Kupası Tenis Turnuvası Başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin dört bir yanındaki spor faaliyetlerinin önemine değinerek, “Terörsüz bir Türkiye için sporu etkili bir araç olarak kullanmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası Tenis Turnuvası’nın açılış töreni yapıldı.

Türk Tenisine Yeni Bir Soluk

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından 6-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan turnuvanın açılışına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Osman Aşkın Bak katıldı. TTF’nin Ankara Tenis Eğitim Merkezi’nde yapılan açılışta konuşan Bak, bu organizasyonun Türk tenisinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti. “Cumhurbaşkanımızın destekleriyle düzenlenen bu etkinlik, Türk tenisine büyük katkı sağlayacak. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde önemli bir spor tesisi devrimi yaşamaktadır. Dört bir yanında modern stadyumlar, kapalı yüzme havuzları, spor salonları ve tenis tesisleriyle dolup taşan bir ülke haline geliyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

Yeni Şampiyonlar Yolda

Türk tenisinin geçirdiği devrime ve geleceğine inandığını ifade eden Bak, “Basketbol takımımız Avrupa Şampiyonası’nda ikincilik elde etti. ’12 Dev Adam’ ışığını yeniden buldu. Şimdi ise Türk tenisi burada yeni bir uyanış yaşıyor. Buradan yeni şampiyonların ve başarılı sporcuların çıkacağına inanıyorum. Türk sporunun madalyalar kazanma serüveni devam edecek; bu yatırımlar ve tesislerle Türk gençleri, bayrağımızı tüm dünyada dalgalandıracak” dedi.

Tenisin Gücü ve Lisanslı Sporcular

Bakan Bak, Türkiye’nin spor alanındaki gelişmelerini aktarırken, “Artık dağlarda roket sesi değil, raket sesi duyuluyor. Terörsüz bir Türkiye için sporu bir araç olarak kullanmaya kararlıyız. Şırnak’ta 5 bin lisanslı tenisçi olduğu bilgisi, bu konudaki önemli bir gösterge. Bu gücü etkin bir şekilde kullanmalıyız” ifadelerini kullandı.

Turnuva hakkında bilgi veren Bak, “Bugün burada bir araya geldik. 6-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Kupası’na 12 yaşından 80 yaşına kadar toplam 34 kategoride 402 sporcu katılacak” dedi.