Türkiye’den Çok Boyutlu Harekatlar Konferansı’na Ev Sahipliği
Türkiye, Çok Boyutlu Harekatlar (MDO) Konferansı’na ev sahipliği yaptı. Bu önemli organizasyonda, Türk savunma sanayisinin çoklu yetenekleri, NATO’ya sağladığı katkılar ve geleceğe yönelik teknoloji vizyonu değerlendirildi.
Görgün’den Önemli Açıklamalar
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya aracılığıyla yaptığı paylaşımda, Ankara’da gerçekleştirilen ‘NATO MDO Conference 2025’te Türk Savunma Sanayii’nin çok yönlü yeteneklerinden, NATO’ya olan katkılarından ve teknoloji stratejilerinden bahsedildiğini duyurdu.
Müttefiklik Vurgusu ve İşbirliği
Savunma Sanayii Başkanı Görgün, müttefiklik anlayışının, güvenlik tehditlerine ortak çözümler geliştirmek ve kısıtlayıcı uygulamalara karşı yapıcı bir iş birliği zemini oluşturmak üzerine kurulu olduğunu vurguladı. Ayrıca, “Dijital dönüşüm, yapay zeka, bulut mimarisi, uyumluluk ve çevik mühendislik gibi temel konular bizim için sadece teorik değil, aynı zamanda tüm projelerimizde operasyonel önceliklerdir. NATO’ya, saha deneyimleriyle kanıtlanmış teknolojilerimiz ve genç, dinamik savunma sanayi ekosistemimizle hizmet etmeye hazırız. Bu stratejik konferansa liderlik eden NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı’na (ACT) ve katkıda bulunan tüm paydaşlara teşekkür ederim” dedi.