Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Devlet Başkanı Prabowo Subianto ile bir araya gelerek iki ülke arasında 13 farklı anlaşmanın imzalanmasına vesile oldu. Erdoğan’ın Endonezya ziyareti esnasında gerçekleştirilen imza töreninde, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısının ardından, Türkiye Cumhuriyeti ve Endonezya Cumhuriyeti hükümetleri arasında önemli iş birlikleri kaydedildi. Sağlık alanında işbirliği anlaşması, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Endonezya Dışişleri Bakanı Sugiono tarafından onaylandı.
Aynı zamanda enerji ve doğal kaynaklar alanında hazırlanan mutabakat zaptı, Türkiye Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar ve Endonezya Enerji Bakanı Bahlil Lahadalia tarafından imzalandı. Yatırımların teşviki konulu niyet mektubuna ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Endonezya Yatırım Bakanı Rosan Perkasa Roeslani imza koydu. Ayrıca, iki bakan arasında sanayi işbirliğini pekiştiren bir protokol de kabul edildi.
Tarımsal işbirliği üzerine mutabakat zaptı, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı ve Endonezya Tarım Bakanı Andi Amran Sulaiman tarafından imzalandı. Ticaret alanındaki işbirliği için ise Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Endonezya Ticaret Bakanı Budi Santoso el sıkıştı. Eğitimin geliştirilmesi amacıyla Yüksek Öğretim Kurulu ile Endonezya’nın ilgili bakanlıkları arasında da bir anlaşma yapıldı.
Din hizmetleri ve eğitimi konularında işbirliği mutabakatı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Endonezya Din İşleri Bakanı Nasaruddin Umar tarafından imzalandı. Savunma sanayii alanında bir anlaşma da Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Endonezya Savunma Bakanı Sjafrie Shamsuddin arasında imzalandı.
Son olarak, medya alanında da iş birliği anlaşmaları gerçekleştirildi. Anadolu Ajansı ile Endonezya Haber Ajansı arasında bir mutabakat sağlandı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve Endonezya kamu yayıncılık kuruluşları arasında da radyo ve televizyon işbirliği anlaşmaları imzalandı.