Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye, Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti İmalat ve Test Fabrikası ile Yerli Üretimde Yeni Bir Dönem Başlatıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sakarya’da inşa edilecek Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti İmalat ve Test Fabrikası’nın çalışmalarının başladığını açıkladı. Yeni tesis 15 bin metrekare alanda, yılda 12 hızlı tren seti üretecek ve 250 kişiye iş imkânı sunarak ekonomiye 3,5 milyar lira katkı sağlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sakarya'da inşa edilecek Milli

Milli Elektrikli Hızlı Tren Fabrikası inşaatı başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sakarya Bölge Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilecek olan Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti İmalat ve Test Fabrikası’nın inşaat sürecinin başladığını açıkladı. Uraloğlu, “Bu proje sayesinde yaklaşık 250 yeni istihdam oluşturacak, ülkemize yıllık 3,5 milyar lira kadar ekonomik katkı sağlamış olacağız” ifadesini kullandı.

Fabrikanın büyüklüğü ve hedefleri

Bakan Uraloğlu, Sakarya’da inşa edilecek tren fabrikasının toplamda 15 bin metrekarelik bir alanı kapsayacağını aktardı. “Bu projeyle Türkiye’ye yeni bir üretim merkezi kazandıracağız. Tesisimizde, 225 kilometre hıza ulaşabilen yerli Elektrikli Hızlı Trenler ile birlikte, ülkemizin raylı sistemler alanındaki geleceğini şekillendirecek pek çok yerli ürün üretilecek” dedi. Uraloğlu, söz konusu fabrikanın açılması ile birlikte raylı sistemler sektöründe önemli bir kapasiteye sahip olacaklarının altını çizdi.

Yeni tren fabrikasının, yıllık 12 hızlı tren seti üretim ve test kapasitesine sahip olacağını belirten Bakan, “Demiryolu altyapı yatırımları ile eş zamanlı olarak; yerli ve milli hızlı tren üretiminde hız kazanarak dışa bağımlılığı azaltıyoruz” şeklinde konuştu.

İstihdam ve ekonomik katkılar

Fabrikanın yapım aşamasındaki kazı ve dolgu işlemlerinin tamamlandığını ifade eden Uraloğlu, zemin iyileştirme çalışmalarının sonrasında temel atma işlemlerine geçileceğini dile getirdi. Ayrıca, Bakan Uraloğlu, bu tesisin önemli ölçüde ekonomik fayda sağlayacaklarını belirterek, “Yerli ve millî imkanlarla hayata geçirdiğimiz bu fabrikada, ülkemizin ihtiyaç duyduğu hızlı tren setlerini üreteceğiz. Bunun yanında, yaklaşık 250 kişilik yeni istihdam alanı oluşturacak ve ekonomimize yıllık 3,5 milyar lira katkı sağlayacağız” dedi.