Türkiye İş Bankası ve Okul Destek Derneği’nin Uzaktan Eğitim Projesiyle Öğrencilerin Başarısına Destek Sağlanıyor

Türkiye İş Bankası ve Okul Destek Derneği iş birliğiyle yürütülen uzaktan eğitim projesi, özellikle deprem bölgelerindeki ortaokul öğrencilerine destek sağlıyor. Öğrenciler, matematik ve fen bilimleri gibi derslerde, akademik başarıda yüzde 15-30 iyileşme kaydediyor. Programda 1.750 öğrenci eğitim alırken, motivasyonları artan öğrencilerin büyük kısmı gelecekte gönüllü olmak istediklerini belirtiyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

Eğitim alanındaki iş birliği ve projenin önemi

Toplumsal kalkınmanın temel taşlarından biri olan eğitim alanında Türkiye İş Bankası ve Okul Destek Derneği (ODD) iş birliğiyle yürütülen uzaktan eğitim projesiyle, öğrencilerin başarılarına ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanıyor.

Ücretsiz çevrim içi eğitim modeli

Ders Destek Projesi kapsamında, deprem bölgesindeki iller başta olmak üzere sunulan ücretsiz çevrim içi eğitim modeli ile özellikle devlet okulunda okuyan ortaokul öğrencilerine matematik, fen bilimleri, Türkçe ve İngilizce alanlarında destek veriliyor. Eğitimler, öğrencilerin analitik düşünme becerilerini güçlendirirken, dijital okuryazarlıklarını da geliştiriyor.

Başarı ölçümleri ve öğrenci geri dönüşleri

Okul Destek Derneği, öğrencilerin başarıları ve derslere karşı tutumunu nicel verilerle takip ediyor. Yapılan ölçüme göre, proje öğrencilerin akademik başarısında ders bazında yılda yüzde 15 ile yüzde 30 arasında bir iyileşme sağlarken, aynı zamanda öğrencilerin özgüvenlerini de destekliyor. Programa dâhil olan öğrencilerin büyük kısmı, derslere daha fazla katılım sağladıklarını, yanlış yapmaktan korkmadıklarını ve sınıfta daha rahat söz aldıklarını belirtiyor.

Gönüllü eğitmenlerin katkısı ve öğrenci hedefleri

Proje ile 2024-2025 döneminde bin 750 öğrenci eğitim alacakken, ODD’nin yıl boyunca ulaştığı toplam öğrenci sayısı 5 bin 163 oldu. Projede gönüllü olarak görev alan 827 eğitmen, ders anlatmalarının yanı sıra öğrencilerin kişisel gelişimlerini de destekliyor. Bunun sonucunda her 10 öğrenciden 7’si, ilerleyen yıllarda kendilerinin de gönüllü olarak eğitime katkıda bulunmak istediklerini ifade ediyor.

Gönüllü süreçleri ve eğitim teknolojileri

Gönüllüler, Okul Destek Derneği aracılığıyla başvuru, mülakat ve eğitim süreçlerinden geçerek programa dâhil oluyor. Öğrenciler ise Vitamin, Kunduz ve QuizFLIGHT gibi eğitim teknolojisi araçlarından ücretsiz faydalanabiliyor. Ayrıca alanında uzman kişiler tarafından çevrim içi olarak gerçekleştirilen Yeni Ufuklar Seminerleri de öğrencilerin gelişimini destekliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı