Türkiye, Billie Jean King Cup’ta İsveç’i de yenerek grubunu lider tamamladı!

1 Min Read

Kadınlar tenisinin prestijli organizasyonu olan Billie Jean King Cup’ta Türkiye, grup aşamasındaki ilk maçında Fransa’yı mağlup ettikten sonra İsveç’i de 2-1 yenerek grubunda lider konumda yer aldı.

8-12 Nisan tarihleri arasında Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen Billie Jean King Cup Avrupa/Afrika Grup I’inde milli takımımızın bugünkü rakibi İsveç’ti. İlk tekler mücadelesinde Ayla Aksu, Nellie Taraba Wallberg karşısında 6-3, 5-7, 6-1’lik setlerle galip gelerek Türkiye’yi 1-0 öne geçirdi. İkinci tekler maçında Zeynep Sönmez, Lisa Zaar’ı 6-2, 6-4 ile geride bırakarak Türkiye’nin avantajını 2-0’a taşıdı. Çiftler maçında ise Çağla Büyükakçay ve Deniz Dilek ikilisi, Lea Nillson ve Linea Bajraliu çiftine 1-6, 6-3, 10-4’lik skorla yenilmekten kurtulamadı.

Fransa karşısında elde ettiği galibiyetin ardından İsveç’i de 2-1 yenerek grubu lider tamamlayan Türkiye, yarın Play-Off aşamasına geçmek için Macaristan ile karşılaşacak. Macaristan, Belçika’ya 2-1 yenilip sonrasında Yunanistan’ı 3-0 ile geçerek C grubunu ikinci tamamladı.

Ay-yıldızlı ekibin Vilnius SEB Arena’da Macaristan ile oynayacağı mücadele Türk saatiyle 12.00’de başlayacak ve karşılaşmalar Billie Jean King Cup’ın resmi sitesinden canlı olarak izlenebilecek.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version