Türkeli’de kar sürprizi: Okullar tatil, yollar kapalı!

Sinop’un Türkeli ilçesi, karla kaplandı ve tüm eğitim kurumları 20 Şubat’ta tatil edildi. İlçede yolların ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Vatandaşlar karın tadını çıkarırken, yetkililer dışarı çıkmamaları ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Sinop'un Türkeli ilçesi, karla kaplandı ve tüm eğitim kurumları 20

Sinop’un Türkeli ilçesinde sabah saatlerinde yoğun bir kar yağışı etkili oldu ve bu, vatandaşların güne karla örtülü bir manzarayla başlamasına neden oldu. Önceden meteorolojik verilerle beklenen kar, ilçenin her yerini beyaza bürüdü.

Dün akşam, 20 Şubat’ta taşımalı eğitim kapsamında bulunan öğrenciler için tatil kararı alındıktan sonra, sabah saatlerinde ilçenin merkezinin karla kaplanmasıyla birlikte, tüm eğitim kurumları tatil ilan edildi.

Perşembe günü sabah 09.00 itibarıyla, Türkeli’nin hem merkezi hem de köylerinde yolların ulaşıma kapalı olduğu duyuruldu.

Öğrencilerin ve ebeveynlerin sevinçle karşıladığı okul tatili, kentte bazı vatandaşların karın keyfini çıkararak yürüyüş yapmasıyla da kutlandı. Yetkililer, kar yağışının gün içinde devam edeceğini ve vatandaşların acil durumlar haricinde dışarı çıkmamalarını, araçla seyahat edenlerin de dikkatli olmalarını öneriyor.