TÜRK-İŞ Samsun, Geçim Sıkıntılarına Dikkat Çekerek Adil Toplu İş Sözleşmesi Talep Etti

TÜRK-İŞ Samsun İl Temsilcisi Fatih Köymen, toplu iş sözleşmesi sürecinde emekçilerin geçim sıkıntılarına vurgu yaparak adil bir sözleşme ve vergi sisteminde değişiklik talep etti. Taşeron sistemine son verilmesi gerektiğini belirten Köymen, iş güvencesinin sağlanmasını istedi.

TÜRK-İŞ Samsun İl Temsilcisi Fatih Köymen, toplu iş sözleşmesi sürecinde

Emekçilerin Geçim Sıkıntılarına Dikkat Çekildi

TÜRK-İŞ Samsun İl Temsilciliği, devam eden toplu iş sözleşmesi süreci hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Açıklamada, çalışanların yaşadığı ekonomik sıkıntılara vurgu yaparak, adil ve gerçekçi bir sözleşme talep ettiklerini ifade etti.

Büyük Cami Önünde Basın Açıklaması

Samsun’da, TÜRK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı sendika üyeleri, toplu sözleşme süreciyle ilgili olarak Büyük Cami önünde basın toplantısı düzenledi. Bu etkinlikte söz alan TÜRK-İŞ Samsun İl Temsilcisi Fatih Köymen, emekçilerin yaşadığı ekonomik zorlukların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Köymen, “TÜİK verileri dışında, gerçek yaşam koşullarına dayalı bir sözleşme talep ediyoruz. Vergi sistemimizin adil olması gerekiyor; düşük gelirli bireylerden daha fazla vergi alınıp, yüksek gelirli kesimlerde vergi yükünün azaltıldığı mevcut yapı değişmelidir. Emekçinin maaşı cebine ulaşmadan eriyor” diyerek taleplerini sıraladı.

Güvenceli Çalışma İhtiyacı Vurgulandı

Güvenceli çalışma koşullarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Köymen, “Taşeron sistemine son verilmeli ve güvencesiz çalışma koşullarına son verilmelidir. Kamu çalışanlarının geleceği güvence altına alınmalı, işçiler yarınlarından endişe taşımamalıdır” şeklinde ifadelerde bulundu. Etkinliğin ardından TÜRK-İŞ üyeleri, taleplerini içeren dövizlerle sessiz bir şekilde dağılım yaptılar.