Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, ülke genelindeki etkinliklerle birlikte Fethiye’de de kuruluşunun 100. yıl dönümünü coşku dolu bir törenle kutladı.
Beşkaza Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde gerçekleşen bu anlamlı etkinliğe, Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi yetkililerinin yanı sıra yerel muhtarlar da katılım gösterdi. Tören esnasında saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı sesiyle yayıldı. Başkan Vekili Nurdan Çukur, Atatürk anıtına bir çelenk bıraktı.
Etkinlikte, Türk Hava Kurumu’nun anlamını vurgulayan konuşmayı yapan yönetim kurulu üyesi Osman Barış Nazlı, Kurum’un Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 100 yıl önce Türk Tayyare Cemiyeti adıyla kurulduğunu ve adının 1935’te Türk Hava Kurumu olarak değiştiğini belirtti. Nazlı, “Türk Hava Kurumu, Türk milletinin malıdır. Yüz yılı aşkın süredir milletimizin desteğiyle büyüyerek dünya genelinde 400’den fazla şube ile havacılığa büyük katkılar sunmaktadır. 3 Mart 2011’de kurulan ülkemizin tek Havacılık ve Uzay Bilimleri İhtisas Üniversitesi ile daha da gururlanıyoruz. Geleceğin pilotları ve havacılık alanında kalifiye personel yetiştiriyoruz. 11 ile 22 yaş aralığındaki gençlerimizi Genç Kanatlar çatısı altında bir araya getirerek, eğitimlerini en üst seviyeye ulaştırmak için gerekli tüm kaynakları seferber ediyoruz. Kurumumuz, Türkiye’nin dört bir yanında Ankara, İzmir, Antalya ve diğer yerlerde, model uçak, roket, drone gibi çeşitli havacılık kursları düzenleyerek yeni nesil havacıları yetiştirme görevine devam etmektedir. Türk Hava Kurumu, sadece spor alanında değil, genel havacılıkta da önemli adımlar atmıştır. Avrupa’nın en büyük ambulans helikopter filolarından birine sahip olan kurumumuz, 2013 yılından bu yana acil sağlık hizmetleri sağlamakta ve yangın söndürme görevleriyle ormanlarımızın korunmasına katkıda bulunmaktadır. Türk Hava Kurumu ve Türk Hava Kuvvetleri arasında yapılan iş birliği protokolü ile pilot ihtiyacının karşılanması hedeflenmekte ve iki kurum, Türkiye’nin hava gücünü artırmayı amaçlamaktadır. Türk Hava Kurumu, Türk gençliği tarafından sahiplenilmeye devam edecek ve 2025’te 100. yılı dolayısıyla ülkemize ve milletimize kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
Etkinliğin ardından Genç Kanatlar üyeleri tarafından havacılıkla ilgili şiirler okundu.
Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, 100. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutladı
Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, 100. yılını Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen törenle kutladı. Başkan Vekili Nurdan Çukur, Atatürk anıtına çelenk sunarken, Osman Barış Nazlı, kurumun tarihi ve katkıları hakkında bilgi verdi. Genç Kanatlar üyeleri de töreni şiirlerle renklendirdi.

