Ana Dilde Eğitim Talebine Sert Tepki
Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Genel Başkanı Talip Geylan, ana dilde eğitim konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geylan, eğitim kurumlarında Türkçeden başka bir dilde eğitim verilmesini reddederek, bu talebin doğrudan anayasanın ihlali anlamına geldiğini vurguladı.
Anayasanın İhlali Olursa Kabul Edilemez
Geylan, “Ana dilde eğitim” talebinin, anayasaya bağlılık yemini edenler tarafından dile getirilmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin, Anayasa’nın 3. maddesinde belirtilen “ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün” yapısına vurgu yaparak, Türk dilinin resmi dil olarak diğer dillerin eğitimde yer almasına izin vermediğini ifade etti.
“Güçlerimiz Birlikte Olmalı”
Geylan, Türkiye’nin resmi dilinin dışındaki dillerin eğitimde yer almasıyla Türkiye’nin birliğine yapılacak saldırılara dikkat çekti. “Her Türk vatandaşının konuştuğu dil Türkçedir. Milli ve üniter bir devlette ana dilde eğitim önerisi, devletin varlığına çirkin bir saldırıdır. Türk milleti, tarihi boyunca hiçbir zaman alt kimliklere ayrılmamıştır” dedi.
Geylan, “Ana dilde eğitim gibi teklifler, toplumu bölme amaçlı hain girişimlerdir ve buna ülkemiz müsaade etmeyecektir” diyerek, Türkçeden başka bir dilin eğitimde yer almaması gerektiğini bir kez daha dile getirdi.
FENERBAHÇE BEKO, EUROLEAGUE’İN 6. HAFTA MAÇINDA DEPLASMANDA A. EFES’İ 79-69 MAĞLUP ETTİ.
FENERBAHÇE BEKO, EUROLEAGUE’İN 6. HAFTA MAÇINDA DEPLASMANDA A. EFES’İ 79-69 MAĞLUP ETTİ.
ŞANLIURFA CEZAEVİNDE 18 HÜKÜMLÜ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ
ŞANLIURFA CEZAEVİNDE 18 HÜKÜMLÜ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ
ŞANLIURFA CEZAEVİNDE 18 HÜKÜMLÜ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ
ŞANLIURFA CEZAEVİNDE GIDA ZEHİRLENMESİ ŞÜPHESİYLE 18 HÜKÜMLÜ HASTANELİK OLDU
ŞANLIURFA CEZAEVİNDE GIDA ZEHİRLENMESİ ŞÜPHESİYLE 18 HÜKÜMLÜ HASTANELİK OLDU








