Kızılçukur Vadisi'nde 41 Yıl Turistlere Hizmet Veren Reşat Yüzen

Kapadokya'nın gözde destinasyonlarından biri olan Kızılçukur Vadisi, 70 yaşındaki Reşat Yüzen sayesinde her gün yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. 41 yıldır kayadan oyma 9 metrekarelik kafesinde hizmet veren Yüzen, kendi yetiştirdiği ürünleri ikram ederek misafirlerini memnun ediyor.

Tarihi Bir Mekan

Yüzen, ilk olarak 41 yıl önce açtığı kafeyi zamanla büyüterek bahçeye dönüştürdü. Yürüyüş yapan turistler, Yüzen'in kafesinde dinlenirken, bölgenin doğal güzelliklerinin tadını çıkarıyor.

Doğaya Duyulan Saygı

Reşat Yüzen, bölgedeki ağaçların kuruduğunu görünce bir yıl boyunca fidan dikerek Kızılçukur Vadisi'ni yeniden yeşillendirmeye çalıştı. Hem doğa sevgisi hem de misafirperverliğiyle tanınan Yüzen, gelen ziyaretçilerle sohbet etmekten büyük mutluluk duyuyor.

Kapadokya'nın Eşsiz Noktası

Ziyaretçilerden Muammer Aydın, Yüzen'in kafesinin Kapadokya'da başka yerde bulunmadığını belirterek, bu mekanın bölgenin farklı bir köşesi olduğunu ifade etti. Kafesinde dinlenen turistler, buranın sadece bir mola noktası değil, aynı zamanda bir deneyim sunduğunu vurguluyor.

Kaynak: AJANS