Başkanlar Turgutlu’da Buluştu
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile kent çıkarması yaptı. Sabahın erken saatlerinde başlayan ziyaret programı gün boyunca devam etti.
Muhtarlar ve Esnaf İle Buluşma
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, bir dizi ziyaret ve inceleme programı kapsamındaki ilk adımını Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile birlikte Turgutlu Belediyesi ziyaret ederek attı. Burada, Turgutlu’da gerçekleştirilmesi planlanan projeler ve hizmetler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Başkan Çetin Akın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, daha sonra mahalle muhtarlarıyla Orta Park’ta düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Muhtarların taleplerini dikkatle dinleyen iki başkan, gerekli adımların ve çalışmaların yapılacağına dair bilgi paylaşımında bulundu. Akın ve Dutlulu, halkla iç içe yönetim anlayışını sürdürerek her ilçeye ve mahalleye eşit hizmet ulaştıracaklarını vurguladı.
Esnafın Sorunları Ele Alındı
Başkan Akın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dutlulu’nun bir sonraki durağı Turgutlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası oldu. Oda başkanları ile gerçekleştirilen görüşmede esnafın yaşadığı zorluklar ve ekonomik krizin etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Başkan Çetin Akın, oda başkanlarına yaptığı konuşmada, şeffaflık, katılımcılık ve hesap verebilirlik misyonuyla omuz omuza çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Yeni Projeler İncelendi
Ziyaret programı kapsamında, Turgutlu Belediyesinin kendi imkanlarıyla kente kazandıracağı Mimar Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi ile Ekrem Gürel Kültür Merkezi projelerinin devam eden çalışmaları incelendi. Ayrıca, yıllardır atıl durumda olan Nurgül Fidan Spor Kompleksi hakkında da görüşmeler yapıldı.
Başkan Çetin Akın ve Besim Dutlulu, günün ilerleyen saatlerinde Perşembe Pazarı ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Programın son durağı ise Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu İlçe Başkanlığı oldu. Burada CHP İlçe Yönetimi ve partililerle bir araya gelinerek görüş ve öneriler alındı.
“Turgutlu’da Çetin Başkan’a Tam Yetki Vereceğiz”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Turgutlu’da gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken Çetin Akın için övgü dolu sözler sarf etti. Dutlulu, “Çetin Akın güzel ve somut işler yapıyor. Büyükşehir olarak, inşallah Turgutlu’ya doğru yatırımlar yaparız. Büyükşehirde yatırım ve bütçe sınırsız değil. Bir ilçenin belediye başkanı o ilçenin hem büyükşehir belediye başkanı hem de ilçe belediye başkanıdır. Tüm yetkiler Çetin Başkan’da. Turgutlu’yu çok seven bir belediye başkanımız var. Ona tam yetki vereceğiz.” dedi.
Dutlulu, ayrıca Ferdi Başkan’ı kaybettikleri için duydukları acıyı dile getirerek, hayallerini gerçekleştirmek için büyük bir gayret içerisinde olacaklarını ifade etti. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise, Besim Dutlulu’yu ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek kendisine teşekkür etti.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı