Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Tunceli’de Kahramanmaraş Depremleri Sonrası Usulsüz Hak Sahiplikleri Tespit Edildi, 715 Kişinin Başvurusu Askıya Alındı

    Tunceli’de afetzedelere yönelik hak sahipliği sürecinde yapılan incelemelerde 715 kişinin hak sahipliği askıya alındı. AFAD Tunceli İl Müdürü Veysi Kaya, hak sahipliği başvurularında sahtecilik tespit ettiklerini, 200 sahte başvurunun ise iptal edildiğini açıkladı.

    Tunceli'de afetzedelere yönelik hak sahipliği sürecinde yapılan incelemelerde 715 kişinin

    Tunceli’de Usulsüz Hak Sahipliği İddiaları İnceleniyor

    Tunceli’de CİMER ve diğer iletişim kanallarından gelen şikayetlerle başlayan incelemeler sonucunda, usulsüzlük yaptığı belirlenen 715 kişinin hak sahipliği durumu askıya alındı. Kahramanmaraş depremleri sonrası afetzedelere sağlanan hak sahipliği sürecinde ortaya çıkan bu durum, Tunceli’de beklenmedik bir gelişme olarak kaydedildi. Vatandaşlardan gelen 391 şikayet üzerine Tunceli Valiliği ve AFAD, detaylı bir araştırma başlattı.

    Usulsüzlükler Tespit Edildi

    Yapılan incelemeler neticesinde, uzun yıllar önce yıkılmış ya da terk edilmiş yapıları konut olarak gösteren, başkasına ait mülkleri kendi haklarıymış gibi beyan eden ve ahırları ev gibi sunan çok sayıda usulsüzlük yaşandığı ortaya çıktı. AFAD’ın titiz çalışmaları sonucunda 715 kişinin hak sahipliği durumu askıya alınırken, 200 kişinin sahte hak sahipliği başvurusu iptal edildi. AFAD Tunceli İl Müdürü Veysi Kaya, “Bazı vatandaşlar, geçmişte hak sahipliği bulunan evleri tekrar göstererek hak sahibi olmaya çalıştılar. Bu durumu detaylı bir incelemeyle ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

    İncelemelerin Sonuçları ve Alınan Önlemler

    CİMER ve diğer yollarla gelen 319 ihbar üzerine gerçekleştirilen inceleme sonucunda, Tunceli Valiliği ve AFAD duruma el koydu. “715 kişinin hak sahipliğini askıya aldık.” diyen Kaya, “Bu durumdan faydalanmaya çalışan bazı kişiler olduğunu tespit ettik. İncelemelerimiz sırasında çok sayıda beklenmedik durumla karşılaştık” dedi.

    Kaya, “Bunun gibi usulsüzlüklerle karşılaştığımız için üzüntü duyuyoruz. 200’e yakın kişinin hak sahipliği başvurusunu iptal ettik. Önemle vurgulamak isterim ki, bıkmadan usanmadan gerçeği bulmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

    Toplumsal Duyarlılık ve Gelecek İçin Önlemler

    Tunceli’deki bu durumun, yaşanan büyük felakete karşı duyarsızlık olduğunu ifade eden Kaya, “Kahramanmaraş depremlerinde çok sayıda insanımızı kaybettik. Evi olmayan veya terkedilmiş yerler üzerinde hak sahipliği vermek etik değil. Ülkemiz büyük bir yıkım yaşadı, ancak bazı vatandaşlar bu durumu fırsata çevirmeye çalışıyor” diye belirtti.

    Kaya, her durumda hak edenin hak sahipliği almasına özen göstereceklerini vurgulayarak, “Sadece bir kişi bile hak ediyorsa, onun için gerekeni yapacağız. Her zaman adaleti sağlamaya çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı.