Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Tunceli’de ‘Aile Yılı’ Etkinlikleri Coşkuyla Devam Ediyor

    Tunceli, 2025 ‘Aile Yılı’ etkinlikleri çerçevesinde çeşitli anlamlı programlar düzenliyor. “Aynı Sofrada Otizmli Çocuklar ve Aileleriyle Baharı Karşılıyoruz” etkinliği, otizmli bireylerin toplumsal hayata katılımına dikkat çekti. Ayrıca, “Çocuk Söyleşisi” ile uzmanlar çocuk gelişimi konularında bilgi verdi.

    Tunceli, 2025 'Aile Yılı' etkinlikleri çerçevesinde çeşitli anlamlı programlar düzenliyor.

    Tunceli’de 2025 ‘Aile Yılı’ etkinlikleri çerçevesinde önemli ve keyifli programlar düzenlenmektedir. İlk olarak, Bedri Es Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde gerçekleşen ‘Aynı Sofrada Otizmli Çocuklar ve Aileleriyle Baharı Karşılıyoruz’ etkinliği, sıcak bir kahvaltı ile başladı. Otizmli çocuklar ile ailelerinin bir araya geldiği bu organizasyon, Aile Yılı’nın özünü yansıtan samimi bir atmosfer sundu. Yapılan konuşmalarda aile olmanın önemi ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama entegrasyonu noktasında destekleyici olunması gerektiği vurgulandı. Etkinlik boyunca çocuklar yüz boyama ve palyaço gösterileriyle eğlenceli anlar yaşarken, müzik dinletisi ve farklı oyunlarla neşe dolu saatler geçirdi.

    Diğer bir program ise Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Çocuk Söyleşisi’ oldu. Uzman konuşmacıların katıldığı bu söyleşi, Tunceli halkının büyük ilgisini topladı. Etkinlikte çocuk gelişimi, sosyal hizmetler, sağlık ve eğitim gibi önemli konular hakkında bilgiler paylaşılırken, katılımcıların soruları da uzmanlar tarafından yanıtlandı. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, Aile Yılı kapsamında bu tarz eğitici etkinliklerin devam edeceğini belirterek, çocukların daha bilinçli bir ortamda büyümelerinin önemini vurguladılar. Son olarak, çocuklar Hüseyin Güntaş İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen ‘Ailemle Okuyorum’ etkinliğiyle kitapların büyülü dünyasına adım attılar.