Tunceli Munzur Üniversitesi’nde Öğrenciler, Afet Farkındalık Eğitimi ile Bilinçleniyor

1 Min Read

Tunceli’deki Munzur Üniversitesi öğrencileri, olası afetler konusunda bilinçlenmek ve hazırlık yapmak amacıyla düzenlenen “afet farkındalık eğitimi ve araç-ekipman tanıtımı” etkinliğine iki gün boyunca katılım sağladı.

Üniversite kampüsünde gerçekleştirilen bu organizasyonda, uzman eğitmenler eşliğinde öğrencilere afet öncesi, sırası ve sonrası için gerekli olan uygulamalar anlatıldı. Eğitim sırasında, afet zamanında kullanılacak çeşitli araç ve ekipmanlar tanıtılarak, katılımcıların bilinç seviyesinin arttırılması sağlandı. Bu etkinliğin, öğrencilere hem teorik bilgiyi hem de pratik farkındalık kazandırma amacı taşıdığı ifade edildi.

Tunceli AFAD İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu tür eğitimlerde, il genelinde kesintisiz bir şekilde devam edeceği vurgulandı.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version