Tuğgeneral Selami Akşit İçin Son Veda
Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayata veda eden Tuğgeneral Selami Akşit için Ankara’da duygusal bir tören gerçekleştirildi. Akşit’in cenazesi, ikindi namazı sonrası defnedilmek üzere Konya’nın Ereğli ilçesine gönderilecek.
Gözyaşlarıyla Uğurlandı
Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı olarak görev yapan Tuğgeneral Akşit için Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tören düzenlendi. Törene, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı personeller, üst düzey rütbeli komutanlar, silah arkadaşları ve ailesi katılım sağladı. Gülhane Camii’nde cenaze sırasında helallik alınırken, Akşit’in yakınları duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına hâkim olamadı. Törenin sona ermesinin ardından, Tuğgeneral Akşit’in naaşı defnedilmek üzere Ereğli’ye yola çıktı.
Cenaze Programı Detayları
Tuğgeneral Akşit’in cenazesi, Ereğli’deki Ulu Cami’de kılınacak ikindi namazının ardından, Meydanbaşı Mezarlığı’na defnedilecek. Akşit’in anısına saygı gösteren katılımcılar, onun hatırasını yaşatmak için bir araya gelerek, bu anlamlı gününde yalnız bırakmadılar.

