Trump, Japonya İmparatoru Naruhito ile İmparatorluk Sarayı’nda Buluştu
ABD’nin Başkanı Donald Trump, Asya turunun ikinci durağı olan Japonya’da önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Malezya’daki resmi ziyaretinin ardından Tokyo’ya gelen Trump, İmparatorluk Sarayı’na giderek Japonya İmparatoru Naruhito ile bir araya geldi.
Hüseyinli kapılardan içeri giren Trump, Naruhito’yu karşısında görünce sıcak bir karşılama ile karşılaştı. İmparator Naruhito, Trump’ı el sıkışarak selamlayarak “Sizi tekrar görmüş olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. Görüşme sonrasında her iki lider, gazetecilere poz vermeyi de ihmal etmedi. İki lider, yaklaşık otuz dakikalık bir basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. Saraydan ayrılırken, Trump, “Harika bir adam, harika bir insan” diyerek İmparator Naruhito’ya olan hayranlığını dile getirdi.
İki Lider Arasındaki 6 Yıllık Süreç
Trump ve Naruhito’nun bu buluşması, 2019 yılında meydana gelen ilk karşılaşmalarından tam altı yıl sonra gerçekleşti. İlk görüşmelerini ABD Başkanı olduğu dönemde Japonya’da yapmış olan Trump, bu defa yine önemli diplomatik ilişkilere zemin hazırlamak amacıyla İmparator Naruhito ile bir araya geldi. Bu toplantı, iki ulus arasındaki ilişkilerin devamlılığı açısından kritik bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

