ABD Başkanı Donald Trump, piyasalarda yaşanan düşüşe neden olan yeni gümrük vergileriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Hiçbir şeyin kötüye gitmesini istemiyorum, fakat bazen bir sorunu çözmek için tedavi edilmesi gerekiyor” dedi.
Florida’dan Washington’a gelişinde Air Force One’da bulunan Trump, yeni gümrük vergileri hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Piyasalardaki gelişmeleri öngöremediğini ifade eden Trump, “Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ülkemiz güçleniyor ve sonunda eşi benzeri olmayan bir güç haline geleceğiz. Ekonomik olarak dünya genelinde en etkili ülke olacağız” şeklinde konuştu.
Bir muhabirin hisse senetlerinde görülen düşüş sebebiyle piyasalarda büyük bir sıkıntı olup olmadığına dair sorusuna Trump, “Sorunuz saçma. Hiçbir şeyin kötüye gitmesini istemem ama bazen müdahaleler yapmak gereklidir” yanıtını verdi.
Ayrıca, diğer ülkelerin ABD’ye karşı olumsuz davranışlar sergilediğine dikkat çeken Trump, “İşletmelerimizi, paramızı ve istihdamı uluslararası arenada kaybettik; Meksika’ya, Kanada’ya ve en çok da Çin’e taşındı. Bu durum sürdürülebilir bir vaziyet değil” ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Trump’ın 3 Nisan’da açıkladığı yeni gümrük tarifeleri, dünya genelindeki piyasalarda önemli bir kayıpla sonuçlanmıştı.