**Trump’tan Barış Sürecine Destek**
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Şeridi’ndeki barış planı sürecinin olumlu ilerlediğini belirtti. Önemli ülkelerin sorunu çözme kapasitesine sahip olduğunu vurgularken Türkiye’nin de bu süreçte yer aldığını ifade etti.
**ASEAN Zirvesi İçin Malezya’ya Yolculuk**
Trump, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Zirvesi’ne katılmak üzere Malezya’ya giderken, uçağı Air Force One’ın Katar’da yaptığı yakıt ikmali esnasında Katar Emiri Al Thani ile görüştü. Trump, “Al Thani harika bir lider, bize büyük katkılarda bulundu. Orta Doğu’da kalıcı barış için çaba sarf ediyoruz ve bu süreçte birçok ülkenin desteğiyle ilerliyoruz” dedi.
**İran’ın Nükleer Kapasitesi Önemli Bir Fark Yarattı**
Basın mensuplarının sorularına yanıt veren Trump, İran’ın nükleer programının devre dışı bırakılmasının sürece olumlu yansıdığını ifade etti. Trump, bu adımın barış anlaşmasının önünü açtığını belirterek, “Geçen yıl bu durum çok zor görünüyordu. Ancak şu an herkes katılımcı konumda” diye konuştu.
**Türkiye de Sürecin Bir Parçası**
Trump, ABD ve Katar arasında güvenlik görüşmelerinin yanı sıra bölgedeki barış gücünün kurulumu hakkında da bilgi verdi. “Bütün önemli ülkeler sürece dahil, bunlar arasında Türkiye de yer alıyor. Her şey pürüzsüz ilerliyor.” şeklinde konuştu.
**Hamas’ın Sorunları Artabilir**
Barış sürecinin kalıcılığı hakkında yapılan yorumlara yanıt veren Trump, “Ben kalıcı olacağına inanıyorum. Eğer barış sağlanamazsa bunun sorumlusu Hamas olacaktır.” ifadesini kullandı. Ayrıca, Hamas’ın süreci sağlıklı yürütmesi gerektiğini, aksi takdirde büyük sorunlarla karşılaşacaklarını belirtti.
**Barış Gücü İçin Lider Seçiliyor**
ABD Başkanı, bölgedeki barış gücünün kurulması için liderlerin seçildiğini belirtti. “Orta Doğu’da gerçek bir barış sağlayacağız. Bu, uzun zamandır beklenen bir durum.” şeklinde ekledi.
**Katar’ın Destek Verme Kararlılığı**
Katar’ın uluslararası barış gücüne katkısının beklentisiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Trump, “Katar, ihtiyaç duyulduğunda destek verecek. Bu süreçte Arap ülkelerinin de katılımı önemli bir avantaj.” dedi.
**Putin ile Görüşmeyi Tekrar Değerlendireceğim**
Rusya ile olan ilişkilerinden bahseden Trump, Putin ile bir anlaşmaya varmaları gerektiğini ifade etti. “Zamanımı boşa harcamak istemiyorum. Orta Doğu barışını önce çözemeyip, şimdi başka sorunlarla ilgilenmek zorundayım.” değerlendirmesinde bulundu.
**Çin ile Anlaşma İhtimali**
Trump, ASEAN Zirvesi’nde Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yapacağı görüşmelerin önemine dikkat çekti. “Görüşmede çiftçilerin sorunlarını ele alacak, aynı zamanda fentanyl konusunu da gündeme getireceğiz.” açıklaması yaptı. Başkan, kapsamlı bir anlaşma sağlama olasılığını olumlu değerlendirdi.
EDİNİLEN BİLGİYE GÖRE, AMASYA E TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU’NDA 10 MAHKUM GIDA ZEHİRLENMESİ ŞÜPHESİYLE MİDE BULANTISI VE BAŞ DÖNMESİ ŞİKAYETİ YAŞADI.
MAHKUMLARA İLK MÜDAHALE CEZAEVİ İÇERİSİNDEKİ REVİRDE YAPILDI.
TEDBİR İLE TEŞHİS AMACIYLA İLK ETAPTA 4, SONRA DA 2 MAHKUM AMBULANSLAR VE JANDARMA EKİPLERİ EŞLİĞİNDE AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE SEVK EDİLDİ.
AMASYA VALİSİ ÖNDER BAKAN, MAHKUMLARIN HAYATİ TEHLİKELERİNİN BULUNMADIĞINI, 2’SİNİN TEDAVİSİNİN SÜRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI. OLAYIN NEDEN MEYDANA GELDİĞİ ARAŞTIRILIYOR.
ELAZIĞ’DA HİLAL AY HAYRAN BIRAKTI
ELAZIĞ’DA HİLAL AY HAYRAN BIRAKTI
ELAZIĞ’DA HİLAL AY HAYRAN BIRAKTI
HATAY’DA İÇERİSİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIN BİR SÜRE ÖNCE TAHLİYE EDİLDİĞİ 2 KONTEYNER ALEV ALEV YANARAK KULLANILMAZ HALE GELDİ.
HATAY’DA İÇERİSİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIN BİR SÜRE ÖNCE TAHLİYE EDİLDİĞİ 2 KONTEYNER ALEV ALEV YANARAK KULLANILMAZ HALE GELDİ.
KEÇİÖREN BELEDİYESİ TARAFINDAN ESKİ GÜMRÜK VE TEKEL BAKANI GÜN SAZAK İÇİN HAZIRLANAN BELGESELİN GÖSTERİMİ YAPILDI.
KEÇİÖREN BELEDİYESİ TARAFINDAN ESKİ GÜMRÜK VE TEKEL BAKANI GÜN SAZAK İÇİN HAZIRLANAN BELGESELİN GÖSTERİMİ YAPILDI.












